Fotoproject ‘Jongeren en Beeld’

Achter de deuren in onze maatschappij schuilen veel verschillende verhalen. Verhalen over verlating, eenzaamheid, armoede,…. maar ook verhalen over veerkracht en moed. Het zijn verhalen van mensen waar we vaak geen weet van hebben, verhalen die we minder zien of horen, die we niet snel tegenkomen in de media. Het zijn verhalen van jongeren die vaak buiten beeld staan. Verhalen die wel gehoord en gezien willen worden.

Met een fotoproject in Wingerdbloei wilde projectmanager en fotografe Katleen Gils deze verhalen een stem geven door het dagelijks leven van jongeren in beeld brengen.
Vier jongeren werden zelf de regisseur van hun verhalen en beelden. In een aantal bijeenkomsten leerden ze werken met fotografie en tegelijk het onder woorden en in beeld brengen van hun verhaal en gevoel. Nikon, fotolabo ASAP en jongerencentrum Kavka waren bereid het project mee te sponsoren.

Het resultaat daarvan stellen we met trots voor op een fototentoonstelling in KAVKA. Wij nodigen u van harte uit op de opening op woensdag 7 juni om 14u in Jongerencentrum Kavka, Oudaan 14, Antwerpen.
De fototentoonstelling loopt tot 30 juni en is voor iedereen toegankelijk. Zo willen we de maatschappij engageren om meer aandacht te geven aan jongeren in moeilijke situaties.