Competentiewerking

_52A5328

Dankzij haar competentiewerking draagt Kavka vzw bij tot de culturele, maatschappelijke en economische ontwikkeling van jongeren. Kavka biedt een veilige omgeving om te experimenteren,  verantwoordelijkheid op te nemen en talenten te ontwikkelen. Kavka stimuleert jongeren zelf ondernemend te zijn en gelooft in de kwaliteit die daar uit voortkomt.

Iedereen die wil, kan betrokken zijn bij de programmatie, de organisatie en de uitvoering van de events en activiteiten die plaatsvinden in Kavka en/of Zappa. Van onthaal tot promotie en van techniek tot bestuur. In Kavka zijn jongeren initiatiefnemer én eindgebruiker, organisator én bezoeker, eigenaar én ontwikkelaar tegelijk. Iedereen die betrokken is bij Kavka, levert op zijn of haar manier een bijdrage. Die kan klein zijn of groot, langdurig of kort. Ze kan ingrijpend zijn of bijna onopgemerkt voorbijgaan, maar ze laat altijd haar sporen na.

Wie een bijdrage leverde aan Kavka, leerde daar waarschijnlijk iets mee bij. Dat wil Kavka erkennen en dat resulteert in een competentiewerking. Er wordt benoemd wat er geleerd is en er wordt bewust gewerkt aan een aantal competenties in competentietrajecten. Daarvan werden er verschillende erkend als ComPas-traject door oa Stad Antwerpen, VDAB en Unizo.

Meer uitleg over ComPas vind je hier.

Meer weten over competenties? Mail petra@kavka.be.