Kavka is een jongerencentrum met twee locaties in Antwerpen: Kavka Oudaan en Kavka Zappa ☜ EVENTS ☜ CO-WORK ☜ RUIMTE ☜ VRIJWILLIGERS ☜

Kobra

  • Kobra
  • Kobra
  • Kobra
  • Kobra
  • Kobra
  • Kobra

Kobra is een artistiek project van Kavka waar jongeren met verschillende achtergronden kunst, in al haar mogelijke vormen, mixen en mengen.

Kobra biedt jonge kunstenaars een platform en ondersteuning terwijl ze hun eerste stappen zetten in de creatieve sector. Het project geeft hen de mogelijkheid om kunst te creëren en te exposeren, zowel in fysieke ruimtes als online. Er is geen vast stramien voor de manier waarop jonge artiesten expo’s, projecten of events vormgeven en organiseren. De kunstenaars krijgen op dat gebied alle vrijheid.

Het doel van Kobra is niet hoofdzakelijk om nieuwe kunst te creëren. De focus ligt vooral op het bieden van kansen en zichtbaarheid voor jongeren in een stad waar laagdrempelige opportuniteiten en faciliteiten schaars zijn. De aandacht gaat dan ook naar àlle jongeren: geschoold of ongeschoold, individueel of collectief … Kobra zet zich af tegen de gevestigde orde en moedigt beginnende kunstenaars aan om vooral zichzelf te zijn, te durven, te leren en te groeien. Dat als tegenbeweging voor instanties die enkel high art hoog in het vaandel dragen.

Tenslotte werkt Kobra regelmatig samen met partners uit de sector. Jongeren kunnen zo hun netwerk uitbreiden en meer kennis of ervaring opdoen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.