Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

"Ik werk graag voor Kavka omdat ik er van verschillende dingen kan proeven. Ik leerde op korte tijd heel veel mensen kennen en ik ben blij dat ik hier mijn creatief en sociaal ei kwijt kan."

— Elke (vrijwilliger onthaal- en eventteam)

Join The Kavka Crew

Een 150-tal vrijwilligers doen in verschillende teams de boel draaien op onze locaties Kavka Oudaan en Kavka Zappa. Ook jij kan deel uitmaken van een team, een hoop ervaring opdoen en je netwerk uitbouwen.

Heb je een idee wat je als vrijwilliger voor Kavka kan betekenen? Laat het ons zeker weten! Afhankelijk van wat je wil, kom je gewoon een handje helpen of neem je steeds grotere verantwoordelijkheden op. Coaching, opleidingen en vergoedingen behoren dan tot de mogelijkheden.

ONZE VRIJWILLIGERSTEAMS

Event

Je hangt graag rond op concerten en feesten, maar je maakt jezelf tegelijk ook graag nuttig? Dan hoor jij thuis in het eventteam. Deze vrijwilligers tappen pintjes, schenken drankjes, vervangen vaten en verkopen bonnen dat het een lieve lust is. En wie meer verantwoordelijkheid wil dragen, kan doorgroeien tot barverantwoordelijke.

Onthaal

Eerder zin in iets rustigs? Dan is het onthaalteam misschien wel geknipt voor jou. Deze vrijwilligers zijn het eerste aanspreekpunt voor bezoekers, en dus ook het gezicht van Kavka. Ze beheren reservaties en sleutels en maken mensen wegwijs in het gebouw. Deze bende is behulpzaam, punctueel, assertief en gigantisch sympathiek.

Productie

Schrikt een grote dosis verantwoordelijkheid je niet af en ben je graag die ene persoon die ervoor zorgt dat alles in goede banen loopt? Dan staat ‘productieverantwoordelijke’ op je lijf geschreven. Deze vrijwilligers zijn eindverantwoordelijken tijdens events, wat betekent dat ze het aanspreekpunt zijn van organisatoren en artiesten en al hun vragen en problemen oplossen. Zij staan stevig in hun schoenen en zorgen ervoor dat events productioneel vlot verlopen.

Techniek

Wat is een concert of een feest zonder licht en geluid? Dat stelt natuurlijk niks voor. Als jij deze zaken voor jouw rekening wil nemen, dan kom je terecht in team techniek. Deze vrijwilligers staan in voor de opbouw en afbraak van het technisch materiaal, assisteren bij livebands en zorgen ervoor dat de techniek tijdens dj-sets in goede banen loopt. Enthousiasme en interesse zijn voor dit team belangrijker dan ervaring, dus laat je daardoor zeker niet tegenhouden.

Communicatie

Houd je van schrijven, fotograferen, ontwerpen, filmen of monteren? Dan ben jij de persoon die we zoeken voor #teamcommunicatie. Creëer boeiende content zowel voor als achter de schermen voor Kavka!

Hospitality

Ben jij een echte keukenwizard en kun je met een beperkt budget heerlijke maaltijden bereiden voor jouw favoriete artiesten? Dan ben je meer dan welkom in ons hospitality team. Jij zorgt ervoor dat de artiesten voor elke show goed te eten en te drinken hebben, zodat ze daarna een top show kunnen neerzetten.

Logistiek

Je bent geboren met twee rechterhanden en een bovennatuurlijke dosis energie? Dan kom je terecht in het logistieke team. Deze vrijwilligers zijn niet vies van werken met hout, verf, steen of boormachines. Ze helpen verhuizen, zorgen voor vernieuwing aan de infrastructuur en voeren reparaties uit. Zij staan garant voor de goede staat van de gebouwen.

JUMP

Als vrijwilliger bij inloophuis Jump organiseer en bedenk je activiteiten buiten het standaard aanbod voor jongeren. Je organiseert activiteiten en uitstappen binnen en buiten de gebouwen van Kavka. Je fungeert als brugfiguur tussen de jongeren en de werking. Je bent makkelijk bereikbaar, kan laagdrempelig werken en hebt een luisterend oor. Je kan groepsdynamische processen hanteren en op een passende manier met conflicten omgaan.

COMPASTRAJECTEN

COMPASTRAJECTEN

Wie een bijdrage levert aan Kavka, leert daarmee waarschijnlijk iets bij. Omdat zulke competenties niet uitgedrukt worden in een diploma werkte de Stad Antwerpen speciaal daarvoor het ComPas uit, het CompetentiePaspoort. Omdat Kavka geaccrediteerd werd met het ComPas-label, kunnen we aan jongeren die bij ons een traject volgen en de nodige competenties verwerven, een ComPas-certificaat uitreiken. Daarin wordt benoemd wat er geleerd is.

Een ComPas-certificaat kan bij ons behaald worden als je je engageert om een traject te volgen tot barverantwoordelijke, permanentieverantwoordelijke of technisch vrijwilliger.

Meer uitleg over ComPas vind je hier.

Welkom in team Kavka

Kriebelt het om bij team Kavka te komen? Geef ons dan zeker een seintje! Je kan gewoon toetreden aan een team of zelf een idee op ons afvuren. We zijn benieuwd!

Word vrijwilliger

Stappenplan

 1. Je laat ons weten dat je zin hebt om vrijwilliger te worden voor Kavka.
 2. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Wij vertellen je hoe onze vrijwilligerswerking werkt en wat de mogelijkheden zijn, en luisteren naar wat jij graag zou willen doen.
 3. Je komt proeven van het vrijwilligerswerk in Kavka. Achteraf laat je ons weten of het iets voor jou is.

Nog vragen?

 1. Dimitri Klink

  Dimitri Klink

  Vrijwilligers-
  verantwoordelijke

  (hij/zijn)

   

  Contacteer Dimitri Klink
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2023/01/kavka-vrijwilligers-2-scaled-300x0-c-default.jpg
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2020/04/20200226_vrijwilligersvergadering_065-300x0-c-default.jpg
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2020/04/20200226_vrijwilligersvergadering_060-300x0-c-default.jpg
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2023/01/kavka-vrijwilligers-17-retouch-scaled-300x0-c-default.jpg
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2020/04/20200226_vrijwilligersvergadering_004-300x0-c-default.jpg
 • https://kavka.be/wp-content/uploads/2023/01/Retouch-B-Poster-1-scaled-300x0-c-default.jpg
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!