Nieuws

Racisme op de woningmarkt

Racisme op de woningmarkt

Geschreven door Kavka - 16/03/2021

In de week naar aanloop van Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart bundelen heel wat organisaties uit de Antwerpse jeugdsector de krachten en organiseren we samen met partners een waaier aan activiteiten rond deze thema’s. Elke dag kammen we één specifiek aspect uit waarin racisme zich nog veel te hard laat voelen.

Vandaag praten we over racisme en op de woningmarkt. “Uit onderzoek van de vakgroep Sociologie van de UGent blijkt dat migranten vaak al bij het eerste telefonisch contact worden uitgesloten als kandidaat-huurders van een woning. Enkel een Arabisch-klinkende naam hebben is reeds voldoende om door één op acht verhuurders meteen afgewezen te worden. Voor personen met een Arabisch-klinkende naam en een anderstalig accent bedraagt de discriminatiegraad zelfs één op zes.” (Bron: bit.ly/3bOYhcU)

🎤 Bij Stormkop gaat doctoraatstudent Abel Ghekiere tussen 17:00 en 19:00 in gesprek met 8 studenten sociaal werk over racisme op de huizenmarkt. De livestreamlink is verkrijgbaar via info@stormkop.be.

Meer lezen?

📚 Op de website van Kif Kif vind je er verschillende interessante artikels over terug.

📚 In juni publiceerde Pieter-Paul Verhaeghe ook een boeiend opiniestuk over de nood aan praktijktesten in Vlaanderen. Dat stuk kan je hier lezen.

Stay tuned via DEZE website!

#jeugdtegenracisme

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!