Nieuws

Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan

Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan

Geschreven door Kavka - 03/03/2020

Staat een jongerencentrum in het hart van de stad gelijk aan overlast? Niet noodzakelijk. Bij Kavka werken we hard aan het beperken van de hinder voor de naaste omgeving. Wij geloven immers dat we vooral een meerwaarde zijn voor de buurt. Terwijl buurtbewoners van alle leeftijden overdag wroeten in de moestuinbakken op ons binnenplein, kunnen jongeren ’s avonds hun energie kwijt in onze club. We vinden het juist prachtig dat die dingen naast elkaar kunnen bestaan.

Ons jongerencentrum op de Oudaan bestaat 16 jaar en is gevestigd in een oud schoolgebouw. Dat gebouw heeft door zijn geschiedenis veel karakter, maar had ook heel wat structurele werken nodig om de werking mogelijk te maken. Zo was de club van Kavka Oudaan, waar jaarlijks een kleine 150 feesten en concerten plaatsvinden, vroeger een sportzaal. Beetje bij beetje werd die door vrijwilligers en medewerkers omgebouwd tot de club die hij vandaag is.

  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan
  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan
  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan

Over het algemeen ontvangen we gelukkig weinig klachten van buurtbewoners. Toch beseffen we dat het zaak is van continu te blijven werken aan maatregelen om overlast te beperken. Net omdat een goede relatie met de buurt bij ons zo hoog op de agenda staat, werden de laatste jaren al verschillende ingrepen gedaan om de geluidshinder te beperken. Zo is er tijdens events een lijn waarop buren ons kunnen bereiken, wordt er streng toegekeken op de decibellimieten en wordt er ook kritischer dan vroeger gekeken naar de programmatie.

Als kers op de taart werd tijdens de eerste twee maanden van het nieuwe jaar, samen met de expertise van DOX Acoustics, een akoestische muur geplaatst. Dat is een ontkoppelde wand die voor de originele muur geplaatst is over de gehele lengte van de club en het café. Volgens een studie die Kavka Oudaan vorig jaar liet uitvoeren, zou die akoestische wand de impact van events naar buiten toe drastisch verminderen.

Enerzijds moeten jongeren de kans krijgen om zich uit te leven op een veilige en goed bereikbare plek in het centrum van de stad, anderzijds moet de overlast voor de buurt binnen de perken blijven. Aangezien Kavka Oudaan momenteel zowat de enige plek is in hartje Antwerpen waar jongeren nog terecht kunnen, streeft het jongerencentrum ernaar om daar een gezond evenwicht in te vinden.

  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan
  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan
  • Nieuwe akoestische zaal voor Kavka Oudaan
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!