Nieuws

Alledaags racisme

Alledaags racisme

Geschreven door Kavka - 20/03/2021

Vandaag praten we over alledaags racisme.

🎤 In het kader van de Week tegen Racisme hosten we vanavond met onze vrienden van Trix een lezing uit ‘Yaya na Leki’. Auteurs Moussa Don Pandzou (medeoprichter van Waka Waka Generation) en Lieven Miguel Kandolo (oprichter Kolamela) vertellen hoe het boek tot stand kwam en lezen er een selectie brieven uit voor waarin ze beschrijven hoe het voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu. De lezing is om 20:00 te volgen via Facebookpagina’s van KAVKA OUDAANKAVKA ZAPPA en TRIX.

🎤 Stormkop organiseert van 14:00 tot 16:00 een gesprek tussen Naima Charkaoui (politicologe en schrijfster van ‘Racisme: over wonden en veerkracht’) in gesprek met 8 jongeren van theaterwerkplaats NEST. Wil je dit event online volgen? Mail dan naar info@stormkop.be.

Stay tuned via www.jeugdtegenracisme.be!

In de week naar aanloop van Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart bundelen heel wat organisaties uit de Antwerpse jeugdsector de krachten en organiseren we samen met partners een waaier aan activiteiten rond deze thema’s. Elke dag kammen we één specifiek aspect uit waarin racisme zich nog veel te hard laat voelen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!