Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Noon

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Noon

Geschreven door Kavka - 04/08/2020

Sinds 2013 neemt Noon de administratie en boekhouding van Kavka voor haar rekening. Ze houdt zich daarnaast ook bezig met het inplannen en begeleiden van de onthaalvrijwilligers. Samen staan ze in om iedereen welkom te heten in Kavka Oudaan. 

Haar playlist bestaat uit een mix van oudere en nieuwere nummers. Aan de oude nummers hangen vaak herinneringen vast, zoals van bands die ze ooit live zag. Nu ze wat meer tijd heeft, staat ze vaker te experimenteren in de keuken en dan zijn die nummers haar soundtrack.

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
Noon: “Ik twijfel tussen ‘Your Hand In Mine’ van Explosions In The Sky en ‘People’s Faces’ van Kate Tempest. In beide nummers herken ik zowel wanhoop als hoop – een goede reflectie van de stemming dezer dagen.”

Welke albums hebben je blik op muziek beïnvloed?
“Dat zijn er best wel wat. Maar als het écht moet, kies ik deze albums:
– ‘The Earth Is Not A Cold Dead Place’ van Explosions In The Sky: instrumentale muziek in al zijn facetten.
– ‘Moon Pix’ van Cat Power: voor de combinatie van fragiliteit en kracht.
– ‘The Con’ van Tegan and Sara: de perfecte plaat om je coming out op te plannen.”

Welk nummer moeten ze zeker draaien tijdens het eerste feestje na de coronacrisis?
“‘Something’ van Lasgo!”

Welke band staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Fiona Apple van plan is om te gaan toeren met haar geweldige album ‘Fetch The Bolt Cutters’. Van Belgische bodem zou ik graag de band HEISA eens live willen meemaken.”

Hoe heeft de coronacrisis je werk beïnvloed?
“Ik mis de mogelijkheid om van ons kantoor naar het onthaal te lopen en daar de lieve gezichtjes van onze Kavkavrijwilligers te zien. De spontane babbeltjes kunnen even niet meer en dat is wel lastig. Maar om eerlijk te zijn is het voor mij qua werk wel een positievere periode: ik heb eindelijk tijd om rustig de administratie en boekhouding af te werken.”

Waarmee hou je jezelf bezig tijdens deze periode?
“Mijn appartement heeft er nog nooit zo proper bij gelegen en ik heb een aantal nieuwe gerechten kunnen uitproberen. Maar ik vrees ook dat mijn Netflixverslaving nog erger is geworden.”

Wat mis je het hardst aan Kavka?
“De spontaniteit van vrijwilligers die een bezoekje komen brengen en dan altijd wat blijven plakken op het binnenplein. Ook de optredens in Kavka Club of Kavka Zappa, die je nieuwsgierig maken om een kijkje te gaan nemen. Er gaat dan telkens een nieuwe muzikale wereld voor je open.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!