Nieuws

BAAS-gezicht Andrea

BAAS-gezicht Andrea

Geschreven door Kavka - 15/02/2021

Andrea (25) is sinds januari het aanspreekpunt voor BAAS Antwerpen. Jongeren die dromen van een eigen onderneming of vragen hebben bij hun start-up, kunnen voortaan bij haar terecht voor goede raad en een handige doorverwijzing, maar ook voor een fijne babbel en een lekkere koffie. Wie schuilt er achter dat nieuwe BAAS-gezicht?

Hoe ben je bij BAAS terecht gekomen?
Andrea: “Dat is een grappig verhaal: twee jaar geleden was ik namelijk zelf nog deelnemer van het BAAS-traject! Ik volgde de GEEN-IDEE sessies omdat ik mijn passie voor textiel en duurzaamheid wilde inzetten om mensen met elkaar te verbinden. Verder wist ik niet hoe ik dat precies kon doen. De sessies hebben mij enorm geholpen om mijn ideeën uit te werken en ermee aan de slag te gaan. Daarnaast heb ik aan BAAS ook een heel fijn netwerk overgehouden, waardoor ik hen ook na de sessies bleef volgen. Toen BAAS op zoek ging naar versterking, voelde ik mij geroepen.”

Waarom ben jij de geknipte persoon voor deze job?
“Dankzij de kennis en ervaring die ik heb opgedaan als BAAS’er en als ondernemer, kan ik me prima verplaatsen in de leefwereld van jonge, startende ondernemers. Ik zal hen niet vertellen wat ze wel en niet mogen doen. Ondernemen leer je namelijk niet door met je neus in de boeken te zitten, maar door het gewoon te doen. Ik hoop vooral een fijne vertrouwenspersoon te zijn waar jongeren hun wildste ondernemersdromen mee kunnen delen.”

Waarom doe je deze job graag?
“BAAS gaat over onvoorwaardelijke liefde voor ondernemerschap en is daarmee, naar mijn gevoel, echt uniek. De praktische zaken die komen kijken bij het starten van je eigen onderneming kunnen sommigen afschrikken. Ondernemen lijkt daardoor soms heel complex en helemaal niet leuk. Bij BAAS proberen we het op een andere manier te benaderen. Ik vind het heel fijn om via mijn job zoveel jonge, gemotiveerde mensen te leren kennen en vanuit ieders persoonlijke passie of motivatie te onderzoeken hoe ze kunnen opstarten.”

Hoe belangrijk is een creatief netwerk voor jou?
“Heel belangrijk! Je kan nog zo’n tof idee hebben, als niemand weet waarmee je bezig bent, zal de impact die je maakt beperkt blijven. Pas wanneer je met je idee naar buiten durft komen, komt het tot leven. Je netwerk hoeft ook niet enkel te bestaan uit ondernemers uit dezelfde sector. Een divers netwerk biedt veel nieuwe perspectieven en kan zelfs leiden tot verrassende samenwerkingen. Als je het moeilijk vindt om een netwerk op te bouwen, kan het volgen van BAAS sessies een goed begin zijn, je ontmoet er veel gelijkgestemde ondernemers!”

Heb je tips voor beginnende creatieve ondernemers?
“Erg cliché, maar: kom uit je luie zetel en begin er gewoon aan! Voor ik effectief gestart ben met het testen van mijn eigen idee, heb ik het lange tijd voor mezelf gehouden omdat het ‘nog niet goed genoeg was.’ Maar de realiteit is dat je idee nooit ‘af’ of ‘perfect’ gaat zijn. Een goed idee is een fijn startpunt, maar het zal ongetwijfeld nog vaak veranderen en ontwikkelen. Van zodra je dat kunt toelaten, gaat er een wereld voor je open. Je kunt lol maken, je krijgt heel veel nuttige feedback en je ontdekt of het ondernemerschap überhaupt iets voor jou is.”

Waarvan word jij enthousiast?
“Initiatieven en acties met een duurzame insteek, waar de laatste tijd meer en meer aandacht aan wordt besteed, interesseren mij enorm. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven probeer ik kleine maar impactvolle stappen te zetten richting een duurzamere en gezondere leefwijze. Ik hoop dat duurzame keuzes voor mens en milieu de komende jaren steeds meer ‘het nieuwe normaal’ worden. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Ik zal er de komende tijd ook bij BAAS werk van maken!”

Vertel eens iets wat je nieuwe collega’s nog niet van je weten?
“Omdat ik tijdens de lockdown gestart ben bij BAAS, heb ik de meeste van mijn collega’s leren kennen via Zoom. Daar is dus nog ruimte voor verbetering! De beste manier om mensen te leren kennen, is naar mijn idee onder het genot van een goede maaltijd. Ik breng mijn tijd graag door in de keuken en heb de afgelopen maanden volop geëxperimenteerd met nieuwe recepten. Ik hoop dat ik mijn collega’s binnenkort ‘echt’ kan leren kennen rond een goedgevulde tafel!”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!