Nieuws

Open Call – Curating the Young

Open Call – Curating the Young

Geschreven door Kavka - 23/02/2021

Samen met Curating the Young werken we aan een groots kunstenfestival op 1 en 2 mei. Kavka Oudaan wordt dan omgetoverd tot een indrukwekkende tentoonstellingsruimte-voor-één-weekend waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun talenten kunnen tonen aan het grote publiek. Alle kunstvormen zijn welkom: van sculpturen tot illustraties of van video-installaties tot fashion-design. Heb jij wat we zoeken?

Wat?

Samen met Curating the Young organiseren we in het weekend van 1 en 2 mei een kunstweekend in Kavka Oudaan. Hoe? Dat hangt af van de maatregelen. Maar geen nood, Curating the Young is creatief team van curatoren dat graag out-of-the-box denkt. Jouw talent een podium geven, ze zorgen ervoor dat het kan!

Hoe zit het met de $$$? Wij exposeren jouw werk en bekijken samen de opties om te verkopen. Want jonge kunstenaars empoweren is: hen een podium geven én financieel ondersteunen.

Wie ben jij?

  • Je bent een jonge kunstenaar tussen de 18 en 30 jaar oud
  • Je bent op zoek naar een uniek podium om je talent te laten zien, want we zijn geen fan van white cubes
  • Je kan naar Kavka Oudaan komen voor de opbouw
  • Alle vormen van kunst zijn welkom (je kan het zo gek niet bedenken: van sculpturen tot illustraties of van video-installaties tot fashion-design)

Wat geven wij jou?

  • Je werkt samen met een hyper creatief team van jonge curatoren met een passie en visie
  • Je leert bij over verkoop van kunstwerken en de kunst-economie
  • Je krijgt een fantastische ervaring waarbij je de kans krijgt om jouw kunst te tonen in onzekere coronatijden
  • Je hebt recht op een vergoeding om je materiaalkosten en vervoerskosten te dekken

Interesse?

Spreek Curating the Young zeker aan via Facebook of Instagram.

Overtuigd? Stuur dan ten laatste 22 maart een mailtje naar ilka@bamm.be, met een korte motivatie en je portfolio.
Heb je nog geen portfolio? Geen probleem! Stuur enkele foto’s of de link naar jouw insta-profiel, zodat we kunnen zien welke kunst je maakt.

Na 23 maart laten we je weten of je geselecteerd bent. Wij kijken naar de vibe van het werk, het genre en wat mogelijk is op de locatie.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!