Nieuws

Geef RaaT aan Formaat

Geef RaaT aan Formaat

Geschreven door Kavka - 06/12/2018

Formaat, de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen, is op zoek naar geëngageerde, frisse koppen om de RaaT te verstreken. De RaaT geeft advies aan de raad van bestuur en/of directie van Formaat. Zo kan jij mee bepalen welke thema’s bij hen op de agenda staan en welke standpunten zij vertolken naar beleidsmakers.

Elk jeugdhuis kan één geëngageerde (bestuurs)vrijwilliger afvaardigen in de RaaT. Het zijn immers de vrijwilligers van vandaag die hen voeden en inspireren voor de toekomst. Een mandaat in de RaaT duurt twee jaar. Vanaf 2019 start een nieuw mandaat. Formaat is dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de RaaT te versterken.

Concreet formuleert de RaaT adviezen over:

Beslissingen die een invloed hebben op de ondersteuning van hun leden-jeugdhuizen
Formaat gaat voor een sterk en bloeiend jeugdhuiswerk. Om dat te realiseren bouwen ze een sterk en innovatief aanbod uit voor hun leden. Hiervoor vragen ze input aan de RaaT. Enkele voorbeelden uit de voorbije jaren:

  • Hoe bouwt Formaat de Dag van de Jeugdhuizen sterker uit om het imago van jeugdhuiswerk te versterken?
  • Rond welke producten of diensten kan Formaat een samenaankoop voor jeugdhuizen opzetten?

Standpunten die Formaat vertolkt naar beleidsmakers
Formaat verdedigt de belangen van jeugdhuizen op verschillende beleidsniveaus. Ze willen hun leden sterker betrekken bij beleidsdossiers die ze aankaarten bij politici. Enkele voorbeelden uit de voorbije jaren:

  • Jeugdhuizen en de btw-plicht.
  • Het memorandum voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de Vlaamse en Federale verkiezingen.

They want you

Formaat wil zo veel mogelijk jeugdhuizen inspraak geven in haar beleid. Daarom is een uitgebreide, diverse en sterke RaaT ontzettend belangrijk. Een RaaTslid heeft dan ook een aantal kenmerken:

  • Je neemt in het jeugdhuis een engagement op met enige verantwoordelijkheid.
  • Je bent niet ouder dan 30 jaar.
  • Je gelooft in de kracht van het jeugdhuiswerk.
  • Je kan de context van je eigen jeugdhuis overstijgen en denkt mee over het brede en diverse jeugdhuiswerk in Vlaanderen.
  • Je kan je engageren voor vier bijeenkomsten (op zaterdag) per jaar.

Wat krijg je terug?

Een engagement met impact
Formaat versterkt de stem van haar leden door hen inspraak te geven in de ‘hot issues’ voor de organisatie en het Vlaamse jeugdhuiswerk. De RaaT adviseert rechtstreeks aan de raad van bestuur of directie van Formaat. De organisatie garandeert onderbouwde feedback op deze adviezen. Bovendien kan je je als lid van de RaaT ook kandidaat stellen voor een plaats in de algemene vergadering van Formaat.

Een unieke leerervaring
De RaaT is een inspirerend platform voor jonge enthousiastelingen met een hart voor jeugdhuiswerk. Ruimte genoeg dus om je te laten inspireren door elkaar en door Formaat.

Een goed evenwicht tussen inhoud en ontspanning
Op bijeenkomsten van de RaaT wordt ruimte voorzien om elkaar te leren kennen. Boeiende babbels bij een hapje en een drankje. Voldoende ruimte voor ontspanning. Enzovoort.

Interesse?

Ben je zelf geïnteresseerd of wil je iemand anders opgeven als kandidaat? Neem dan contact op met Nick Beerens (nick.beerens@formaat.be of 0476 47 14 92).

Bron: www.formaat.be

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!