Nieuws

OPEN CALL – Take Over Stormkop

OPEN CALL – Take Over Stormkop

Geschreven door Kavka - 15/07/2021

Voor de derde editie van TAKE OVER zijn we op zoek naar jongeren tussen 16 en 26 jaar die willen onderzoeken hoe je herinneringen kan vasthouden.

Wat wil je nooit vergeten of verliezen? Wat wil je blijven koesteren en herinneren?

Voor de derde Take Over gaat Nyiragasigwa Hens, kortweg Nyira, met de deelnemers op zoek naar manieren om herinneringen vast te houden. Ze doet dat via taal, beweging, rollenspel en muziek. Zelf is ze geadopteerd en heeft ze haar eigen geschiedenis als kind van Rwanda nooit gekend. Ze wil begrijpen wat het met een mens doet als je een kind vrijwillig of gedwongen afstaat. Hoe ga je om met die leegte, die afwezigheid?

Heb je zin om samen met Nyira te onderzoeken hoe herinneringen bewaard kunnen blijven? Stel je dan ten laatste 29 juli kandidaat via dit formulier en hou 2, 3 en 4 augustus vrij in je planning! We laten snel van ons horen.

Nyiragasigwa Hens is community builder, actrice, coach voor jong theatertalent, creative mother van BeHuman en The Pride of Color én bezielster van de vzw Rwanda en zo Veel Meer, dat zich inzet voor mensen Rwandese geadopteerden. Ze doet niets liever dan reizen door verhalen en die op een artistieke wijze laten landen.

Ze werkte mee aan Zeemeermin (een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde, rechtvaardigheid en vergiffenis) en Boom Toudou (een Afrikaanse versie van het bekende Westerse sprookje Assepoester), verhalen over identiteit en sociaal onrecht, thema’s die je in al haar werk terugvindt. Voor Phenomenal Woman duikt ze in de verhalen van vrouwen en voor de podcast Radio Trottoir verdiept ze zich samen met jongeren in stadsverhalen (in samenwerking met StampMedia). Met het project Stadsnomaden brengt ze thuislozen via een aantal kunstdisciplines dichter bij zichzelf en ook in gevangenissen over heel Vlaanderen werkt ze met gedetineerden rond identiteit.

Nyira vertolkte daarnaast ook verschillende gastrollen voor film en televisie.

Take Over is een artistiek project van Kavka dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats is voor innovatie.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!