Nieuws

RECEPT – Vegan Tiramisu

RECEPT – Vegan Tiramisu

Geschreven door Kavka - 02/12/2020

Tijd voor een nieuw receptje van onze duurzaamheidsqueen Moenia! De dagen worden steeds korter, het is grauw en grijs buiten … dan moeten we het binnen extra gezellig maken en onszelf verwennen met iets lekkers! Wat dachten jullie van deze overheerlijke, super simpele én 100% vegan tiramisu?

Deze decadente vegan tiramisu is HEMELS! Met fluweelzachte romige lagen en rijke espresso zal je niet geloven dat dit verwennende dessert volledig plantbased is!

INGREDIËNTEN

 • 100 ml espresso
 • 350 gr kikkererwten uit een bokaal (je hebt enkel het vocht nodig!)
 • 70 gr kokosbloemsuiker
 • 300 gr kokosyoghurt
 • 300 gr koekjes naar keuze
 • 3 koffielepels amaretto
 • 1/2 lepel cacaopoeder

BEREIDING

 1. Vang het sap van de kikkererwten op in een kom. De kikkererwten zelf heb je dus niet nodig. Bewaar ze om bijvoorbeeld hummus van te maken!
 2. Mix het kikkererwtensap met een mixer zo stijf mogelijk (zoals je eiwit zou opkloppen). Voeg tijdens het mixen beetje per beetje de kokosbloemsuiker toe. Voeg er na het mixen de kokosyoghurt aan toe.
 3. Verkruimel de koekjes en meng ze in de amaretto en espresso.
 4. Verdeel een derde van het schuim in een potje, gevolgd door de koekjesmix. Herhaal die stappen tot je potje vol zit. Werk af met cacaopoeder en … eet smakelijk!
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!