Nieuws

Nieuw: de raamexpo’s

Nieuw: de raamexpo’s

Geschreven door Kavka - 09/11/2020

Wie een wandeling maakt door de stad kan vanaf woensdag aan de ramen van Kavka Oudaan werk ontdekken van jonge kunstenaars. Met het project Kobra ondersteunt Kavka beginnende artiesten terwijl ze hun eerste stappen zetten in de creatieve sector. Aangezien klassieke expo’s uit den boze zijn tijdens de lockdown, worden de werken nu zo gepresenteerd dat ze zichtbaar zijn voor alle (niet zo) toevallige voorbijgangers.

Jonge kunstenaars vinden vaak moeilijk een plek om hun werk te tonen aan de wereld. Heel wat instanties presenteren enkel high art, als jonge starter kom je er moeilijk binnen. Toch verdienen die jongeren tijd en ruimte om vooral zichzelf te zijn, te durven, te leren en te groeien. Vanuit die gedachte ontstond Kobra, een artistiek project van Kavka dat beginnende artiesten een platform en ondersteuning biedt. Via het project krijgen deelnemers de kans om kunst te maken en te exposeren op een manier die zij zelf bepalen.

Aangezien normale exposities niet meer mogelijk zijn door de coronacrisis, besloot Kavka om de werken zichtbaar te maken vanaf de straat. Woensdag staat de finissage van de 17-jarige Emilie Veldeman op het programma. Haar werken zijn een eigenzinnige reflectie van haar gedachtegang en leefwereld. Van 27 november tot 19 december maakt Kobra deel uit van de kunstroute van To Be 2020. De nieuwe generatie kunstenaars toont dan afstudeerprojecten op maar liefst 40 locaties rond de theaterbuurt.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!