Kavka is een jongerencentrum met twee locaties in Antwerpen: Kavka Oudaan en Kavka Zappa ☜ EVENTS ☜ CO-WORK ☜ RUIMTE ☜ VRIJWILLIGERS ☜

Take
Over

Take Over
 

Take Over is een artistiek project dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats en motor is voor innovatie. Het brengt jongeren met artistieke ambities samen met met politici, onderzoekers, ondernemers, activisten, ontwerpers, kunstenaars en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. Take Over signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft.

Curatoren buigen zich samen met een groep jongeren over een hedendaagse maatschappelijke uitdaging. Samen verdiepen ze zich in dat thema en zoeken ze naar antwoorden. Daarna nemen de jongeren tijdelijk een ruimte over. Die atypische pop-ups vormen humusplekken waar jongeren hun artistieke denkwijze ontwikkelen, risico’s nemen en procesgericht werken. Het zijn plekken waar empowerment, co-creatie, participatie, creativiteit en innovatie gecultiveerd worden.

Elk jaar worden
4 groepen jongeren gekozen,
4 thema’s bepaald,
4 programma gemaakt en
4 locaties ingepalmd om dat programma te brengen.

TAKE OVER 1

Tijdens de eerste Take Over draait alles rond omgaan met verlies. Iris Bouche (choreografe en danseres die ervaring opdeed bij Anne Teresa De Keersmaeker en Sidi Larbi Cherkaoui) en Kobe Proesmans (componist en muzikant die ervaring opdeed bij Zita Swoon, El Tattoo Del Tigre, Tony Allen en Gabriël Rios) zijn curatoren van dienst.

GEZOCHT: 8 JONGEREN TUSSEN 18 EN 25 JAAR

Iris en Kobe zoeken jongeren die met hen willen werken rond het thema ‘verlies’. Van 16 tot 18 april nemen ze het dak van het M HKA over om coronaproof (in openlucht en met de nodige voorzorgsmaatregelen) via beweging en muziek te ontdekken wat het betekent om iets te verliezen: je tandenborstel, je toekomstplannen, je geliefde, je verstand … Persoonlijke ervaringen en verhalen worden omgevormd tot dans en geluid. Ervaring is niet vereist, iedereen mag deelnemen.

Heb je zin om te onderzoeken hoe verlies een creatieve vertaling kan krijgen? Stel je dan HIER kandidaat.

Take Over is een artistiek project van Kavka met de steun van Vlaanderen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.