Kavka is een jongerencentrum met twee locaties in Antwerpen: Kavka Oudaan en Kavka Zappa ☜ EVENTS ☜ CO-WORK ☜ RUIMTE ☜ VRIJWILLIGERS ☜

Take
Over

Take Over
 

Take Over is een artistiek project dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats en motor is voor innovatie. Het brengt jongeren met artistieke ambities samen met met politici, onderzoekers, ondernemers, activisten, ontwerpers, kunstenaars en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. Take Over signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft.

Curatoren buigen zich samen met een groep jongeren over een hedendaagse maatschappelijke uitdaging. Samen verdiepen ze zich in dat thema en zoeken ze naar antwoorden. Daarna nemen de jongeren tijdelijk een ruimte over. Die atypische pop-ups vormen humusplekken waar jongeren hun artistieke denkwijze ontwikkelen, risico’s nemen en procesgericht werken. Het zijn plekken waar empowerment, co-creatie, participatie, creativiteit en innovatie gecultiveerd worden.

Elk jaar worden
4 groepen jongeren gekozen,
4 thema’s bepaald,
4 programma gemaakt en
4 locaties ingepalmd om dat programma te brengen.

TAKE OVER 2

Lig jij ergens van wakker? Verlang je ergens naar? Wie mag je niet zijn? Hoe kan ontevredenheid een bron zijn van inspiratie?

GEZOCHT: 10 JONGEREN TUSSEN 16 EN 26 JAAR

Van 14 tot 16 juli gaan Hanne Holvoet, Sari Veroustraete en Samuel Baidoo van collectief Hanafubuki op zoek naar manieren waarop ontevredenheid een inspiratie kan zijn. Samen met de deelnemers leggen ze een archief aan van gevoelens. Een verzameling van beelden, teksten en beweging. De groep kaapt een stuk van de Zomerfabriek en tovert die om tot een kunstenaarsatelier. Als afsluiter bouwen ze een bewaarplaats voor ontevredenheid.

Heb je zin om je ontevredenheid om te zetten naar iets inspirerends? Meld je dan ten laatste 27 juni aan via dit formulier. Ervaring is niet nodig!

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.