Nieuws

Tips om duurzaam om te gaan met kledij

Tips om duurzaam om te gaan met kledij

Geschreven door Kavka - 08/12/2020

Je wil wel duurzaam leven, maar elke keer dat je duurzame kledingwinkels binnenstapt, moet je even slikken als je de prijskaartjes ziet. Herkenbaar? Dat snappen we, want duurzaam staat voor studenten vaak gelijk aan onbetaalbaar. Maar wie heeft eigenlijk ooit gezegd dat alles wat je koopt nieuw moet zijn? We geven een heleboel tips om bewuster om te gaan met kledij.

  • Organiseer een swap party met vrienden. Iedereen heeft wel spullen in de kast liggen die die al lang niet meer draagt, maar wel nog prima in orde zijn. Wie weet kan je er iemand anders blij mee maken!

  • Koop tweedehands. Tegenwoordig kan je op heel wat plekken leuke tweedehandswinkels vinden. Met een beetje zoekwerk kan je hier pareltjes op de kop tikken voor een klein prijsje! Bovendien loop je er dan niet bij zoals iedereen.

  • Gebruik oude kledij om servetten of doeken van te maken. Wat niet meer goed genoeg is om aan te trekken, kan nog prima dienst doen als vod.

  • Upcycle je kledij. Op het internet kan je heel wat tips & tricks vinden om aan de slag te gaan!

  • Verwijder fashion apps van je telefoon of gebruik Vinted. Zo kom je minder snel in de verleiding om toch nieuwe kledij aan te schaffen.

Net zoals bij onze vorige tips rond duurzaamheid geldt hier ook: begin met een tip die voor jou kan werken en groei zo langzaam maar zeker verder in een duurzame levensstijl!

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!