Nieuws

Eerste project in RAAT

Eerste project in RAAT

Geschreven door Kavka - 07/07/2020

Het eerste project in RAAT is deze week uit de startblokken geschoten. Anne Marie Sampaio, Lucy Cordes Engelman en Paz Ortúzar zullen met AND THE SAP WILL FLOW UPWARDS de benedenverdieping van RAAT bezetten tot 25 juli. Hou de pagina van RAAT in de gaten voor updates.

The sap will flow upwards from the roots, through its vitality, far and wide, meadow and plant will don their foliage …

“De mystica en poëte Hadewijch schreef deze woorden in het midden van de 13de eeuw in de Lage Landen, tegenwoordig gekend als België en Nederland. Geïnspireerd door de Begijnen, vrouwen die samenleefden in spirituele geloofsgemeenschappen tijdens de middeleeuwen in Europa, het collectief samenwerken van 6 tot 25 juli in RAAT. Zij zullen het laboratorium (SAP LAB) benaderen als een ruimte waarin ze werken rond concepten als transparantie, vloeibaarheid, subversieve kracht en weerstand, niet-lineaire tijd, en de manieren waarop kunstenaars die samen een ruimte bezetten creaties kan doen ontstaan die hun persoonlijk artistiek werk besmetten en naar buiten doen treden – terwijl ze altijd blijven streven om structuren van onderdrukking te ontmantelen. In tijden waarin ‘contaminatie’ of besmetting enorm gelinkt is aan het verspreiden van een virus, zullen zij focussen op meer vrijere interpretaties van het woord. Samen met kunstenaars, intersectionele feministische collectieven en academici, die hun kennis en intuïtie naar het project zullen brengen, stellen Paz, Lucy en Anne Marie de fysieke en virtuele ruimte van het SAP LAB voor als een uitwisselingsplaats van samenwonen, dialoog en collaboratieve creatie.”

Check de stories van de Instagram @raat_antwerpen om te kijken wat er gebeurt, ga ter plaatse door de ramen kijken of surf naar https://saplab.hotglue.me.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!