Nieuws

INTERVIEW – Dit is vrijwilliger Malvin

INTERVIEW – Dit is vrijwilliger Malvin

Geschreven door Kavka - 07/03/2020

Malvin (20) is student sociaal werk en vrijwilliger in het productieteam van Kavka. Binnenkort start hij met de opnames van Peacefulbeef, een podcast waarin hij gesprekken voert met de meest uiteenlopende gasten. 

“Zeven jaar geleden ontmoette ik iemand die me vormde tot tot wie ik vandaag ben,” vertelt Malvin. “In het metrostation zag ik een dakloze man zitten. In plaats van er gewoon langs te lopen, heb ik me ernaast gezet en ben ik een gesprek met hem begonnen. Ik kwam toen voor het eerst in contact met iemand die een heel andere kijk op het leven had dan ik, iemand met compleet eigen ideeën en dromen. Die dag ontdekte ik dat ik met zoveel mogelijk verschillende mensen wil praten. Dat inspireert me.”

Door als vrijwilliger bij Kavka aan de slag te gaan, is dat idee alleen maar gegroeid. “Hier komen heel wat verschillende types over de vloer die allemaal uniek zijn. In het begin was dat even wennen, maar door iedereen een kans te geven, heb ik hier al veel toffe mensen leren kennen.”

In zijn podcast wil Malvin dat ook opzoeken. “Het liefst nodig ik mensen uit die ik in mijn dagelijkse leven niet snel zou tegenkomen. Iemand die goed is in wat hij of zij doet en iets bijzonders heeft bereikt. Dan ga ik op zoek naar wat zij doen dat hen anders maakt dan de rest. Naar wat hen succesvol maakt en naar wat ik van hen kan leren.”

Toch wil Malvin niet puur mensen op een voetstuk zetten. “Ik wil juist aantonen dat iedereen, ongeacht zijn of haar succes, gewoon maar mens is. Hoe je eruit ziet, waar je vandaan komt, wat je politieke voorkeuren zijn … dat maakt allemaal niet uit. Iedereen heeft recht op een stem. Bovendien weet je nooit waar je je volgende inspiratiebron gaat vinden!”

Peacefulbeef zal vanaf deze zomer te horen zijn op alle grote streamingdiensten. Intussen zal Malvin nog veel babbeltjes slaan in Kavka!

Zin om net als Malvin een eigen project uit te werken of ervaring op te doen en veel mensen te leren kennen? Dan is Kavka dé plek voor jou. Mail naar vrijwilligers@kavka.be om je aan te melden of ontdek op kavka.be/doe-mee wat Kavka voor jou kan betekenen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!