Nieuws

INTERVIEW – “We zijn gewoon aan de slag gegaan”

INTERVIEW – “We zijn gewoon aan de slag gegaan”

Geschreven door Kavka - 25/01/2018

Heb je een gewéldig idee om deze zomer ons vernieuwd binnenplein in te palmen, maar zit je nog met een paar vragen? Dan reiken we je hier onze hulplijn Bo (28) aan. Samen met Pia (28) heeft zij in de zomer 2016 zomerbar Bar Cour open gehouden.

Hé Bo, leg Bar Cour eens uit.

Bo: “Kort gezegd was Bar Cour in de zomer van 2016 een zomerbar op het binnenplein van Kavka. Onze insteek was om een groene oase van rust te creëren in het centrum van Antwerpen waar iedereen kon genieten van de zon en gezelligheid.”

Hadden jullie dan van in het begin een concept dat ‘af’ was?

Bo: “Helemaal niet! Het enige dat we vanaf het begin hadden, was enorm veel goesting om iets leuks neer te zetten. Via verschillende brainstormsessies met elkaar en met Kavka kwamen we uiteindelijk op het juiste concept waarbij alle partijen zich goed voelden.”

Welke stappen heb je daarna ondernomen?

Bo: “Eénmaal we het concept hadden bepaald, zijn we gewoon aan de slag gegaan. Om een groene oase te creëren, hebben we het betegelde plein aangekleed met kunstgras, plantjes, houten meubels, enzovoort. Daarnaast hebben we een deel van het plein gereserveerd voor een zandbak en pingpongtafel, zodat ook kinderen zich er niet hoefden te vervelen.”

INTERVIEW – “We zijn gewoon aan de slag gegaan”

Hoe heb je het proces zelf ervaren?

Bo: “Het is enorm leuk, leerzaam en spannend geweest. Door de samenwerking met Kavka en andere organisaties hebben we veel bijgeleerd over onszelf en over hoe je van een vaag idee iets kan omzetten waarop je super trots kan zijn. Ik heb zelf gemerkt dat als je open communiceert en je min of meer je draai vindt, je vanzelf meer ontspant en er ook veel meer van geniet.”

Waarom heb je uiteindelijk voor het binnenplein van Kavka gekozen?

Bo: “Ik voelde me goed bij de mensen van Kavka en zag het enorme potentieel om op een toffe manier ervaring op te doen. Met de nodige begeleiding en ondersteuning tijdens de voorbereidingen en het feit dat we zelfstandig mochten instaan voor ons project tijdens de zomer, was de keuze snel gemaakt om ervoor te gaan.”

Loont al dat werk de moeite?

Bo: “Absoluut! Niet alleen omdat je veel nieuwe mensen leert kennen en zo een netwerk kan opbouwen, maar vooral omdat het een zomer is geworden om nooit te vergeten. Ik kijk met een gigantische glimlach en een hart vol liefde terug op Bar Cour. Je leert veel over organiseren, maar ook over jezelf. Je voelt wat er zich eigenlijk allemaal afspeelt in Antwerpen en waar anderen mee bezig zijn. Dat zijn dingen die je niet snel vergeet en die je kan meenemen in alles wat je daarna doet.”

Laatste schop onder de kont voor twijfelaars?

Bo: “Als je enorm veel goesting hebt in een waanzinnig project vol uitdaging: gewoon doén! De rest zal zichzelf wel uitwijzen.”

INTERVIEW – “We zijn gewoon aan de slag gegaan”

Mail je voorstel ten laatste op zondag 31 januari door naar robin@kavka.be. De geselecteerden worden uitgenodigd om hun idee te pitchen. Begin maart kan je het project beginnen uitwerken.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!