Nieuws

OPEN CALL – Take Over M HKA

OPEN CALL – Take Over M HKA

Geschreven door Kavka - 28/03/2021

Take Over is een nieuw artistiek project van Kavka dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats is voor innovatie. Het brengt jongeren samen met met onderzoekers, kunstenaars, ondernemers, activisten, politici, ontwerpers en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. Take Over signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft.

Een artistiek onderzoek rond verlies

Tijdens de eerste Take Over draait alles rond omgaan met verlies. Iris Bouche (choreografe en danseres die ervaring opdeed bij Anne Teresa De Keersmaeker en Sidi Larbi Cherkaoui) en Kobe Proesmans (componist en muzikant die ervaring opdeed bij Zita Swoon, El Tattoo Del Tigre, Tony Allen en Gabriël Rios) zijn curatoren van dienst.

Gezocht: 8 jongeren tussen 18 en 25 jaar

Iris en Kobe zoeken jongeren die met hen willen werken rond het thema ‘verlies’. Van 16 tot 18 april nemen ze het dak van het M HKA over om coronaproof (in openlucht en met de nodige voorzorgsmaatregelen) via beweging en muziek te ontdekken wat het betekent om iets te verliezen: je tandenborstel, je toekomstplannen, je geliefde, je verstand … Persoonlijke ervaringen en verhalen worden omgevormd tot dans en geluid. Ervaring is niet vereist, iedereen mag deelnemen.

Kennismaken met Iris en Kobe kan alvast via dit filmpje:

 

Heb je zin om te onderzoeken hoe verlies een creatieve vertaling kan krijgen? Stel je dan hier kandidaat, of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Take Over is een project dat gerealiseerd wordt met de steun van Vlaanderen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!