Nieuws

OPEN CALL – Take Over MINO Art Space

OPEN CALL – Take Over MINO Art Space

Geschreven door Kavka - 20/10/2021

Voor de vierde en laatste TAKE OVER van 2021 zijn we op zoek naar jongeren tussen 20 en 30 jaar die artistiek onderzoek willen voeren naar sociale impact.

OVER TAKE OVER 4
Wat is de voedingsbodem voor verandering? Hoe kunnen we volgens een “liefdesethiek” (bekend van Amerikaans schrijver, hoogleraar, feminist en sociaal en politiek activist Bell Hooks) de broodnodige en radicale verandering in onze omgeving teweeg brengen? Veel vragen, zoveel mogelijke antwoorden. Voor Take Over 4, de finale van 2021, gaan werken rond social impact samen met Ama Koranteng-Kumi.

OVER DE CURATOR
Ama Koranteng-Kumi (Accra, 1980) is als cultuur intermediair, projectleider en adviseur professioneel actief in het kunstenveld in België en Nederland en begeleidt verschillende musea en cultuurhuizen. Ama is ook de oprichtster van Bloei & Groei, een innovatief en bekroond sociaal project in Amsterdam dat via stadstuinen de veerkracht van bewoners versterkt en aan sterke wijken meebouwt. Sinds kort is ze ook mede-oprichter (samen met Tinne Langens) van een nieuw en onafhankelijk initiatief op Antwerpen Dam, MINO ART SPACE. MINO heeft de ambitie om het creatieve proces van jonge kunstenaars en makers te stimuleren en te koesteren door hen de autonome en vrije artistieke ruimte aan te bieden die ze nodig hebben. Ama woont in Antwerpen en Amsterdam.

OVER TAKE OVER
Take Over is een artistiek project dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats en motor is voor innovatie. Het brengt jongeren met artistieke ambities samen met met politici, onderzoekers, ondernemers, activisten, ontwerpers, kunstenaars en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. Take Over signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft. Curatoren buigen zich samen met een groep jongeren over een hedendaagse maatschappelijke uitdaging. Samen verdiepen ze zich in dat thema en zoeken ze naar antwoorden. Daarna nemen de jongeren tijdelijk een ruimte over. Die atypische pop-ups vormen humusplekken waar jongeren hun artistieke denkwijze ontwikkelen, risico’s nemen en procesgericht werken. Het zijn plekken waar empowerment, co-creatie, participatie, creativiteit en innovatie gecultiveerd worden.

OVER JOU
Alle vragen en bedenkingen, waarop Ama zelf de antwoorden nog zoekt, wil ze met de deelnemers van Take Over onderzoeken via alle mogelijke kunstvormen. Drie dagen lang gaat ze met jou mee op onderzoek. Zin om mee te doen? Dat is volledig gratis! Stel je dan ten laatste 29 oktober kandidaat via onderstaand formulier en hou 2, 3 en 4 november vrij in je planning! We laten snel van ons horen met confirmatie.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!