Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Kenny

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Kenny

Geschreven door Kavka - 04/11/2020

Kenny is verantwoordelijk voor de techniek van de evenementen op beide locaties van Kavka. Zijn playlist bestaat vooral uit nummers die hem hebben gevormd als technieker, maar ook als mens en als muzikant.

Hij heeft een grote voorkeur voor instrumentale nummers, vooral dingen die ook live gebracht kunnen worden. Verwacht dus een stevige dosis post-rock in zijn afspeellijst, al mag het voor Kenny gerust breed gaan. Van de zwaardere genres tot experimenten met synthesizers, voor hem kan het allemaal.

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
Kenny: “Als ik één nummer eindeloos op repeat moet zetten, dan zou het ‘He Films The Clouds Pt. 2’ van Maybeshewill zijn. Na jaren ben ik dat nummer nog niet beu, dus dat lijkt me een safe bet.”

Welk album heeft je blik op muziek beïnvloed?
“Het album ‘The Fall Of Math’ van 65daysofstatic is voor mij erg belangrijk. Dat album was voor mij een toegangspoort naar post-rock en andere experimentele genres.”

Welke band staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Er zijn veel bands die ik na deze crisis zou willen zien. Tool zou ik zeker nog eens live willen zien. Maar ook Bring Me the Horizon, Tides From Nebula en Zeal & Ardor horen tot dat lijstje.”

Hoe heeft de coronacrisis je werk beïnvloed?
“De coronacrisis heeft mijn werk natuurlijk zwaar beïnvloed. De events die we gewend waren te doen, kunnen al een hele tijd niet meer doorgaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat we creatief moeten nadenken over ons werk. Zo heb ik bands gezocht die van thuis uit nummers wilden spelen die we konden verspreiden via de kanalen van Kavka. Daarna zijn we ons beginnen focussen op livestreams, wat voor mij een interessant traject is geweest omdat ik graag met video bezig ben.”

“Toch mag het stilaan terug beginnen normaliseren van mij. Ik mis de uitdagingen waar je voor komt te staan tijdens grote events met een uitverkochte zaal. Maar nog belangrijker is dat onze sector wat betere vooruitzichten krijgt. Veel van onze collega’s hebben het niet zo makkelijk in deze tijden. Ik kijk uit naar een tijd waarin we allemaal terug vooruit kunnen.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!