Nieuws

INTERVIEW – Strandhof verovert Kavka

INTERVIEW – Strandhof verovert Kavka

Geschreven door Kavka - 09/04/2018

De zomer komt steeds dichterbij, en dus ook de opening van Strandhof, de nieuwe zomerbar op het binnenplein van Kavka. Hoog tijd om de mannen achter dat concept beter te leren kennen. Terwijl Benjamin (27) eigenlijk geen vreemde meer is voor ons (hij zat tot vorig jaar nog op BAAS BURO met zijn onderneming), wil hij de bende graag vertegenwoordigen om me alles over Strandhof te vertellen. En het moet gezegd: laat die zomerbar maar snel komen!

INTERVIEW – Strandhof verovert Kavka

Laten we beginnen bij het begin: wanneer en hoe is Strandhof ontstaan?

Benjamin: “Het idee kwam oorspronkelijk voort uit een persoonlijke frustratie. In Mol, de gemeente waar wij woonden, waren er in de zomer voor jongeren namelijk geen originele, pop-upbars te vinden. We hadden al eens een eerste poging gedaan om daar verandering in te brengen door een week lang de cafetaria van de lokale surfclub uit te baten, maar wegens een te grote opkomst waren we er een jaar later niet meer welkom. Toen besloten we om gewoon zelf iets nieuws te starten, onder onze eigen naam en op onze eigen locatie. Zo hebben we Strandhof uiteindelijk voor het eerst geopend in de zomer van 2014.”

Waar haalden jullie de inspiratie vandaan voor jullie zomerbar?

Benjamin: “Omdat Mol bekendstaat voor zijn wit zand en onze eerste locatie gelegen was naast de Nete, leek het ons wel leuk om het zomergevoel aan te wakkeren door een klein strand te creëren naast de rivier. Door de jaren heen hebben we onze locatie dan steeds verfijnd en verbeterd. We hebben ons daarbij zeker laten inspireren door andere pop-upconcepten, maar ook door onze eigen leefwereld. De surfboards die Franco en Senne bijvoorbeeld hadden liggen, hebben we verwerkt in de aankleding, en ook plaatselijke creatievelingen hebben steevast een bijdrage geleverd. Zo hebben in 2016 een paar lokale artiesten een mozaïek gemaakt van een zonsopgang voor achter onze toog. En natuurlijk hopen we ook dit jaar dat er zulke initiatieven naar voren komen.”

Wat onderscheidt Strandhof van andere zomerbars?

Benjamin: “Daar hebben we zelf ook al vaak over nagedacht, en we komen altijd tot dezelfde conclusie. Om te beginnen staan we open voor iedereen, ongeacht de leeftijd, achtergrond, noem maar op. Dat mag dan wel ingaan tegen de businessregels die ze ons op school geleerd hebben, we merken toch dat dat maakt dat we een heel breed publiek bereiken. En dat zien we zeker als een sterkte. Daarnaast verkopen we onze drankjes aan democratische prijzen, iets wat redelijk voor zich spreekt. En tenslotte proberen we altijd om een zo gezellig mogelijke, vrije sfeer te creëren. Dat doen we niet enkel op vlak aan aankleding, maar ook via onze communicatie. We vinden het belangrijk om een toegankelijke, aangename sfeer te scheppen.”

Jullie zijn vier jonge, geëngageerde twintigers die druk bezig zijn aan hun eigen onderneming te timmeren of aan een mooie carrière te werken. Waar vinden jullie de tijd en de energie nog om een zomerbar op poten te zetten?

Benjamin: “De afgelopen jaren hebben we altijd veel positieve reacties gekregen en heel leuke dingen meegemaakt op Strandhof. We zouden het alle vier gewoon ontzettend jammer vinden als we ons concept zouden moeten stopzetten. En als de motivatie groot genoeg is, zijn we ervan overtuigd dat er altijd manieren zijn om de zaken te laten werken. Dit jaar zullen we dus vaker gebruikmaken van externe helpende handen voor het uitbaten van de zomerbar. Iets wat sowieso nodig is als zo’n concept groeit.”

Welke tips zouden jullie geven aan minder ervaren jongeren die met het idee spelen om een zomerbar te starten?

Benjamin: “Ik zou startende organisatoren die dromen van een zomerbar drie tips willen geven. Ten eerste: denk niet te lang na over je concept, maar probeer gewoon zo snel mogelijk te starten. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met op de hoek van de straat een kraam met verse, zelfgemaakte limonade te zetten. Dat wordt veel gedaan in Amerika. Elke kleine stap die je in de realiteit zet, is veel beter dan mentaal grote plannen te smeden. Ten tweede: hou rekening met je buren. Zeker als je voor een langere periode hetzelfde terrein wil gebruiken, is dat heel erg belangrijk. En ten derde: betrek de regio in je verhaal. Met Strandhof hebben we altijd geprobeerd om andere jonge ondernemers een platform te geven via onze zomerbar, en dat heeft altijd hele fijne resultaten opgeleverd.”

Om mee af te ronden: waarom moeten mensen Strandhof deze zomer zeker een bezoekje brengen? 

Benjamin: “Omdat iedereen tijdens een warme zomerdag wel een lekker drankje en aangename streepje muziek kan gebruiken. Als dat dan ook nog eens kan plaatsvinden op een gezellige, zomerse locatie pal in het centrum van Antwerpen is dat toch een combinatie waar moeilijk nee tegen te zeggen valt?”

Benieuwd naar de plannen van Strandhof? Hou dan zeker hun Facebookpagina in de gaten!

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!