Tussen 15 juli en 15 augustus is er geen lokaalgebruik mogelijk ☜ Maar er zal wel een zomerbar zijn ☜ Hoera, we hebben een nieuwe website! ☜

Blog

Eerste repetitieruimte voor dj’s in Antwerpen

Eerste repetitieruimte voor dj’s in Antwerpen

Geschreven door dominator - 01/02/2018

Je bent jong en je wilt wat. Namelijk: dj worden. Maar dan bots je tegen een probleem, want het materiaal kost stukken van mensen en voor je weet of het echt iets voor jou is, schaf je niet zomaar even een kwalitatieve dj-set aan om te leren draaien. Samuel Allaman (22), grondlegger van Jammings, was zich bewust van het probleem en bleef niet bij de pakken zitten. Toen hij hoorde dat de kelder van Kavka vrijkwam, polste hij of daar geen ruimte was voor een dj-repetitieruimte. En eind januari opende de eerste repetitieruimte voor dj’s in Antwerpen feestelijk zijn deuren.

Wie in een band speelt, struikelt in Antwerpen bijna over repetitieruimtes, maar startende dj’s bleven tot voor kort in de kou staan. En precies die groep wilde Samuel faciliteren. Via de wekelijkse Jammings in de expo van Kavka, leerde hij de afgelopen jaren heel wat beginnend dj-talent kennen. “Jammings zijn open oefenmomenten waar ook het bouwen aan een sterk netwerk centraal staat,” legt hij uit. “Door met zoveel startende dj’s te praten, weet ik heel goed waar zij nood aan hebben. En dat is ruimte om ongestoord hun ding te kunnen doen.”

Dus toen Samuel hoorde dat de kelder van Kavka leeg kwam te staan, twijfelde hij geen moment. “Eerst probeerde ik via de Burgerbegroting aan budget te geraken om mijn idee mee uit te werken, maar ik kreeg helaas onvoldoende stemmen en de dj-repetitieruimte dreigde daardoor in het water te vallen. Gelukkig waren ze bij Kavka bereid om te ondersteunen waardoor de ruimte er toch nog kwam!”

 

Eerste repetitieruimte voor dj’s in Antwerpen

Zelf zin gekregen om de dj-repetitieruimte eens te gebruiken? Reserveer hem via 03 290 88 17 of via info@kavka.be.

Close

Contacteer ons