Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Jeffrey

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Jeffrey

Geschreven door Kavka - 10/11/2020

Jeffrey is vrijwilligers- en productiemedewerker bij Kavka. Tijdens de lockdown luistert hij vooral naar rustige hiphop van iets minder bekende artiesten. Zo ontdekt hij nieuwe nummers en komt hij tot rust in deze woelige periode.

In zijn playlist staan rustige nummers met betekenisvolle teksten, maar ook enkele up-tempo, vrolijke nummers die hem doen denken aan de zomer.

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
Jeffrey: “Hmm, dat is echt een moeilijke vraag. Als ik moét kiezen, ga ik voor ‘10 Feet Tall’ van Fat Freddy’s Drop. Of ‘Master Blaster (Jammin’)’ van Stevie Wonder. Wat zomers geluk voor de rest van mijn leven kan ik wel smaken!”

Welke albums hebben je blik op muziek beïnvloed?
“Er zijn veel albums die mijn muzieksmaak gemaakt hebben wat die nu is. ‘Help’ van The Beatles, ‘The Miseducation of Laurynn Hill’ van Laurynn Hill en ‘All Eyes on Me’ van Tupac Shakur zijn de eerste waar ik aan denk.”

“Voor mij zijn de teksten in nummers ontzettend belangrijk. The Beatles stonden altijd op bij ons thuis toen ik klein was. Later ontdekte ik de rake boodschappen in de nummers van Tupac en Laurynn Hill. Daardoor heb ik geleerd dat muziek niet alleen een sterke invloed heeft op mijn stemming, maar dat er doorheen de jaren een soort soundtrack van mijn leven is ontstaan die me al door moeilijke momenten geholpen heeft. Ik heb ook ontdekt dat de woorden die uit de luidsprekers komen mijn stemming mee bepalen.”

Welk nummer moeten ze zeker draaien tijdens het eerste feestje na de coronacrisis?
“Sowieso ‘Goosebumps’ van Travis Scott. Ik moet alleen maar de intro horen en ik ben al klaar om heel de nacht door te feesten.”

Welke band staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Als de eerste lockdown er niet geweest was, was ik eind mei naar het concert van BROCKHAMPTON geweest. Ik ga dus voor hen kiezen, al zou Real Friends van mij ook nog eens mogen terugkomen.”

Hoe heeft de coronacrisis je werk beïnvloed?
“Mijn werk draait om mensen uit hun kot te krijgen en in contact te brengen met anderen. Het is dus echt dag en nacht verschil. Ik denk dat de gevolgen van de coronacrisis nog lang voelbaar gaan zijn nadat het virus uit de belangstelling is verdwenen.”

Waarmee hou je jezelf bezig tijdens deze periode?
“Sporten, gezond eten en YouTube kijken. Ik zit ik constant op het kanaal van The Ringer dat vol podcasts staat over de NBA en popcultuur.”

Wat mis je het hardst aan Kavka?
“Het contact met mensen en vooral met onze vrijwilligers. Tijdens onze vrijwilligersvergaderingen probeer ik normaal altijd met iedereen even een gesprek te hebben, en dat geeft een sterk samenhorigheidsgevoel. Dat mis ik wel hard.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!