Nieuws

Welkom, bijtjes!

Welkom, bijtjes!

Geschreven door Kavka - 26/04/2021

Vanmorgen kregen we Britt Van Marsenille en Radio 2 op ons dak! Britt is imker en installeert deze week bij ons een bijenkast. 

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is nodig voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Zonder honingbijen, solitaire bijen en hommels zouden we niet kunnen genieten van fruit zoals kersen, appelen, braambessen en frambozen. Maar ook groenten zoals courgettes en paprika’s zouden verdwijnen zonder de bij.

Wij maken dankbaar gebruik van deze ecosysteemdiensten, en net daarom is een rijke habitat nodig met stuifmeel- en nectarbronnen voor de hommels, solitaire bijen en honingbijen. Wij planten alvast extra bloemetjes op ons binnenplein om de bijtjes te verwelkomen!

Wie onze zomerbar bezoekt moet trouwens niet bang zijn: bijen komen niet af op onze lekkere drankjes!

Welkom, bijtjes!
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!