Nieuws

OPEN CALL – TAKE OVER 5 IN DE STUDIO!

OPEN CALL – TAKE OVER 5 IN DE STUDIO!

Geschreven door Kavka - 06/01/2022

TAKE OVER is een artistiek project van Kavka dat vertrekt vanuit het idee dat kunst een broedplaats is voor innovatie. Het brengt jongeren samen met met onderzoekers, kunstenaars, ondernemers, activisten, politici, ontwerpers en actieve burgers. Uit die bijzondere ontmoetingen ontstaan inzichten die de status quo in vraag stellen. Take Over signaleert zo op een eigenzinnige manier wat vandaag borrelt in de ondergrond van de samenleving en voorspelt wat er morgen leeft. Voor de eerste TAKE OVER van 2022 zijn we op zoek naar jongeren tussen 16 en 26 jaar die gebeten zijn door drag en samen met Antwerpse drag queen Veronika Deneuve aan de slag willen gaan bij onze buren van De Studio. Gratis inschrijven kan onderaan deze pagina.

OPEN CALL – TAKE OVER 5 IN DE STUDIO!

EEN ARTISTIEK ONDERZOEK ROND DRAG

Door het internationale succes van de reality competitiereeks RuPaul’s Drag Race, zijn er steeds meer mensen die graag willen experimenteren met drag. Omdat het niet altijd eenvoudig is om iemand ervaren te vinden als mentor, zoeken velen hun toevlucht naar het internet om alle drag technieken onder de knie te krijgen. Bovendien is de stap naar de buitenwereld vaak nog een hoge drempel. Veronika wil graag aan de slag met een groep jongeren die al een eerste kennismaking met drag hebben gehad, maar op zoek zijn naar advies en vooral community. Ze vraagt zich af wat de visie van jongeren op drag is in 2022 en hoe de actuele groeiende inzichten over gender daar invloed op hebben. Via het delen van ervaringen en het onderzoeken van je unieke talenten krijgt je drag persona verder vorm en ga je op zoek naar wat je artistieke ambities zijn. Deelnemers krijgen ook de kans om te performen op de Open Stage van Send In The Clowns #2, een drag show die doorgaat in De Studio op 9 april. Deelname hieraan is volledig optioneel en iedereen die enkel mee hun drag wil komen oefenen en ontwikkelen is minstens even welkom en waardevol voor het project.

OPEN CALL – TAKE OVER 5 IN DE STUDIO!

OVER DE CURATOR

Curator van dienst is Sam De Mol (hij/hem of die/hun), de persoon achter de drag queen Veronika Deneuve (zij/haar). Hun bachelorproef “You’re born naked and the rest is drag” (2016) was de eerste aanzet naar hun huidige ambitie om een broodnodig platform te bieden aan iedereen die interesse toont in drag. In de zomer van 2021 kreeg dit concreet vorm in de drag show Daddy Watch Me Twirl in De Carrousel. Daarna zette die in samenwerking met De Studio het project Send In The Clowns op poten. De bedoeling was om met een panel, workshop en show met afterparty het publiek een introductie te geven tot wat drag kan zijn. Op dit moment krijgt de tweede editie van de show die door zal gaan op 9 april vorm en heeft Sam ook plannen om kinderen te laten kennismaken met drag.

ZIN OM JE INNER DRAG PERSONA VERDER TE ONTWIKKELEN?  

Wil je graag mee drag komen doen en onderzoeken? Vul dan zo snel dit formulier in zodat Veronika je alvast kan leren kennen. En hou zeker donderdag 3, zaterdag 5 en zondag 13 februari 2022 vrij. We laten snel van ons horen! Je bent enkel ingeschreven als je het formulie rinvult.

Locatie:
De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Data & uren:
donderdag 3 februari
(19u-21u)
zaterdag 5 februari
(14u-17u)
zondag 13 februari
(14u-17u)

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!