Nieuws

#IDAHOT 2021

#IDAHOT 2021

Geschreven door Kavka - 17/05/2021

Vandaag vieren we IDAHOT!

Op 17 mei 1990 schrapte de wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit eindelijk uit de lijst van geestesziekten. Dat is dus nog maar 31 jaar geleden. Sindsdien heeft de holebi- en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

Helaas zijn mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd, maar ook in ons land nog steeds het slachtoffer van discriminatie en geweld. Om dat onder de aandacht te brengen zijn er vandaag verschillende acties gepland.

Zo doen heel wat scholen mee aan #paarstoday. Door het dragen van de kleur paars tonen studenten en leerkrachten hun solidariteit. Die kleur komt uit de regenboogvlag en staat symbool voor kracht en moed. 

Wel Jong Niet Hetero schrijft vandaag ook een open brief aan minister van Sport Ben Weyts. “Europees onderzoek toont aan dat meer dan 90 procent van alle LGBTQ+-atleten niet volledig zichzelf durft te zijn binnen hun club”, staat er onder meer in de brief. “Jongeren hebben nood aan voorbeelden, aan sporters aan wie ze zich kunnen spiegelen, maar die rolmodellen kunnen pas ontstaan wanneer een veilig en toegankelijk sportklimaat hen daartoe de kans geeft.” Je kan de brief lezen en ondertekenen via weljongniethetero.be.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!