Nieuws

Dit was #Kavka2018

Dit was #Kavka2018

Geschreven door Kavka - 14/01/2019

Nu het nieuwe jaar nog vers is, blikt ons team nog even terug naar het afgelopen jaar en kijkt het ook al kort vooruit. Wat waren de strafste momenten van 2018 en waar hopen we op voor 2019?

Dit was #Kavka2018

Nikki (programmatie lokalen)

“In Antwerpen zijn er weinig plaatsen in de stad waar jonge creatievelingen aan een voordelig tarief of zelfs gratis terecht kunnen om hun werk te tonen. Het afgelopen jaar heb ik er dan ook mijn werk van gemaakt om van Kavka Oudaan die plek te maken, zowel voor jonge individuen als voor collectieven. Dat heeft ervoor gezorgd dat we als partner opnieuw konden deelnemen aan de kunstroute TO BE van Life is Art. Begin december haalden we in dat kader zes masterstudenten in huis die hun eindwerk toonden aan een divers publiek. In 2019 kunnen dat er hopelijk nog meer zijn!”

Dit was #Kavka2018

Jonathan en Dimi (logistieke medewerkers)

“Wat de logistiek betreft is 2018 een jaar geweest waarin we heel wat gerealiseerd hebben. Zo hebben we van het onthaal samen met een groep handige vrijwilligers (niet enkel die uit het logistieke team) opnieuw een plek gemaakt waar mensen spontaan binnenvallen om te studeren, in de zeteltjes te hangen, op muren te tekenen … Met wat gerichte ingrepen hier en daar (een paar likjes verf, veel planten, een weggeefkast, zeteltjes …) kreeg het onthaal opnieuw de functie die het eigenlijk moest hebben: een echte ontmoetingsplek voor jongeren.”

“Daarnaast werd ook de backstage van Kavka Zappa grondig aangepakt, en dat heeft eerlijk gezegd bloed, zweet en tranen gekost. Dagenlang hebben we in stoffige kruipkelders gewerkt om nieuwe leidingen voor de douche en het toilet aan te leggen. De timing was super strak (denk: artiesten die al in de backstage hangen terwijl je het toilet aansluit), maar het is ons uiteindelijk gelukt om er eigenhandig iets moois van te maken en daar mogen we best trots op zijn.”

“Tenslotte zijn we tijdens de zomermaanden druk bezig geweest met het verbeteren van de akoestiek in de club van Kavka Oudaan. Dat was een inspanning van heel het team: zowel mensen van events, techniek en logistiek moesten samenwerken. De manier waarop we dat gedaan hebben, was best grappig. Zo hebben we eerst wat dingen getest door constructies te maken met autobanden en schommels – meer DIY wordt het niet. En kijk: if it looks stupid but it works, it ain’t stupid. Met een beperkt budget hebben we de geluidsbeleving er toch maar enorm op vooruit doen gaan.”

“In 2019 hopen we de werking vooral wat groener te maken. Energie, afval, emissie, producten die we gebruiken en verkopen, de gebouwen waarin onze werking gevestigd is … We willen ze allemaal onder de loep nemen. We dromen van een groendak en we zouden ook graag bijen houden die ons van echte Kavka-honing voorzien. Samen met de moestuindames gaan we ook een paar groenten beginnen kweken in de bakken op het binnenplein van Kavka Oudaan. We kunnen die dan verwerken in de gerechten die we maken voor de vrijwilligersvergaderingen.”

Dit was #Kavka2018

Debbie (zakelijk coördinator)

“2018 was een behoorlijk stevig jaar voor Kavka. Omdat verschillende collega’s langere tijd afwezig waren (schouders die braken, kinderen die op de wereld werden gezet – ik pleit schuldig voor dat laatste), moesten we Kavka door een periode van structurele onderbemanning loodsen. Het team is daar wonderwel in geslaagd door elkaar te helpen en taken van elkaar over te nemen. Die flexibiliteit vond ik fantastisch. Eind vorig jaar was het team eindelijk weer compleet en dus zijn we 2019 kunnen starten met een volledige bemanning en massa’s nieuwe ideeën.”

“Met de komst van Sara, onze nieuwe inhoudelijk coördinator die zich vol goesting in haar opdracht heeft gesmeten, belooft 2019 een jaar te worden waarin we weer volop vooruit gaan. Bovendien blaast Kavka Oudaan dit jaar 15 kaarsjes uit, net als alle Antwerpse jeugdcentra. Dat wordt een feest waar ik nu al naar uitkijk!”

Dit was #Kavka2018

Elisa (communicatieverantwoordelijke)

“2018 was het jaar waarin achter de schermen stevig werd gepuzzeld aan een nieuwe communicatiestrategie voor Kavka. In de loop van dat jaar werd die ook beetje bij beetje naar buiten gebracht. Super spannend! Het hoogtepunt was voor mij zonder twijfel de lancering van de nieuwe website. Na maanden nadenken over customer journeys, verschillende doelgroepen, een logische indeling van ons gigantisch aanbod, manieren om online laagdrempelig en aanspreekbaar te zijn en nog duizend-en-één andere dingen, hebben we samen met Undefined een website in elkaar gebokst waar ik behoorlijk trots op ben. De reacties waren trouwens allemaal positief, wat veel deugd doet als je zo lang aan iets hebt gewerkt.”

“Nu het strategische denkwerk en de implementatie ervan zo goed als achter de rug zijn, wil ik opnieuw sterker focussen op het creatieve aspect van mijn job. En dat ga ik niet alleen doen. Ik droom van een vrijwilligersteam dat flitsende content maakt voor onze social mediakanalen, straffe blogberichten schrijft, schitterende foto’s maakt en originele posters ontwerpt. Kavka is zoveel meer dan een centrum waar je concerten en feesten kan komen bijwonen en het is tijd dat alle jongeren in Antwerpen daarvan op de hoogte zijn!”

Dit was #Kavka2018

Petra (teamcoach en zonder twijfel onze vrolijkste collega)

“Het afgelopen jaar heb ik Kavka Zappa enorm zien floreren, iets wat me oprecht blij maakt. Ook de vlotte samenwerking die er gekomen is met organisatoren zoals MCLX maakt me trots. Er zijn echt grote bands komen optreden en we hebben de zaal op het Kiel weer duidelijk op de kaart gezet. In 2019 gaan we die evolutie gewoon voortzetten.”

“Nu het nieuwe jaar gestart en ons team voltallig is, wil ik met nieuwe energie en een frisse blik aan de visie en inhoud van Kavka werken. Vanuit mijn vernieuwde functie ga ik proberen het team sterker te verbinden en iedereen in zijn kracht te zetten. Daar kijk ik nu al enorm naar uit.”

Dit was #Kavka2018

Kenny (verantwoordelijk voor de techniek)

“Mijn professionele hoogtepunt van 2018 dateert van nog niet zo lang geleden. Eind november trad Zeal & Ardor op voor een uitverkochte Kavka Zappa. Ze speelden een zalige set waarin het licht en het geluid perfect op elkaar waren afgestemd. De band had een klein team van techniekers bij die met weinig materiaal een gigantische show ineen wisten te steken. De samenwerking met hen was ook heel plezant. Hoewel ze behoorlijk bekend zijn, hadden de artiesten helemaal geen sterallures. Bezoekers konden gewoon een praatje met hen maken en na de show stond heel de crew klaar om samen met ons op te ruimen in plaats van zich backstage terug te trekken. De sfeer was top.”

“Ik hoop dat 2019 een jaar wordt waarin we nog vaker met zo’n toffe artiesten gaan samenwerken. Vorig jaar hebben we veel grote, uitdagende concerten gehad en 2019 mag die trend zeker volgen!”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!