Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Elisa

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Elisa

Geschreven door Kavka - 25/06/2020

Elisa werkt intussen drie jaar als communicatieverantwoordelijke voor Kavka. Samen met een team enthousiaste vrijwilligers onderhoudt ze onder andere de social media. Samen brengen ze alles wat in Kavka gebeurt naar buiten. In haar playlist staan nummers waarvan ze vrolijk en actief wordt – ideaal voor een (thuis)werkdag. “Ik vind deze playlist de perfecte groove bezitten om de werkdag op een aangename manier vooruit te doen gaan.”

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
“Als ik écht zou moeten kiezen, zou ik waarschijnlijk ‘Nights’ van Frank Ocean selecteren. Dat nummer heeft voldoende variatie in zich om het niet snel beu te worden en het raakt me elke keer opnieuw, of ik nu gelukkig of triest ben, of iets daartussenin.”

Welke albums hebben je blik op muziek beïnvloed?

  • ‘Blond(e)’ van Frank Ocean
  • ‘Currents’ van Tame Impala
  • ‘Trouble Will Find Me’ van The National
  • ‘Bloom’ van Beach House

Welk nummer moeten ze zeker draaien tijdens het eerste feestje na de coronacrisis?
“Sowieso ‘If’ van Kaytranada. En dan keihard in schuurmodus gaan!”

Wie staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Ik val in herhaling, maar: Frank Ocean! Hij zou normaal dit voorjaar op Coachella spelen. Veel te duur voor mij, maar als hij ooit in Europa speelt, heb ik er veel geld én moeite voor over om hem te zien. Realistischer antwoord zou Tame Impala zijn. Na een hete festivaldag, als de avond valt. Om dat modderbad tijdens Pukkelpop vorig jaar goed te maken – al heb ik me er toen ook wel echt gigantisch hard op uitgeleefd.”

Hoe heeft de coronacrisis je werk beïnvloed?
“Aangezien Kavka een plek is die mensen fysiek samenbrengt, moest ik proberen om dat gegeven te vertalen naar een virtuele ruimte. Niet evident, want iedereen snakte naar écht contact, wilde net weg van het scherm. Gelukkig dacht een groot deel van het team daar inhoudelijk mee over na. Onze focus is volledig verlegd, maar we worden verplicht om creatief te zijn, nieuwe dingen te doen en te leren, en dat maakt het allemaal heel interessant.”

Waarmee hield je jezelf bezig tijdens die periode?
“Zuurdesem- en bananenbrood bakken, pizzadeeg perfectioneren, nieuwe recepten testen, puzzelen, lezen, veel wandelen en sporten, planten stekken en wild worden van elk nieuw blad dat verschijnt (‘mijn babies worden zo groot!’), macramé plantenhangers maken … Ik ben een wandelend cliché. Zoveel memes die over mijn nieuw leven gingen, heerlijk!”

Wat miste je het hardst aan Kavka?
“Ik mis vooral de spontane avonden met collega’s en vrijwilligers in Kavka. Die ‘blijven we anders eentje drinken?’ en uren later de ‘oh fuck, ik moest al lang thuis zijn!’-dagen.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!