Nieuws

PLAYLIST – Jump up met Inceptionz

PLAYLIST – Jump up met Inceptionz

Geschreven door Kavka - 31/07/2020

Inceptionz is een relatief nieuw concept in de drum and bass-wereld. Met de focus op jump up spelen ze in op de unieke ervaring en de connectie met hun publiek. Hun playlist neemt je mee op reis tussen de gevarieerde stijlen van jump up: echte klassiekers komen aan bod, maar ook vernieuwende nummers binnen het genre passeren. En natuurlijk de favoriete artiesten van Inceptionz zelf!

Hoe zag jullie eerste event eruit, waar en wanneer vond dat plaats?
“Ons eerste evenement vond plaats in De Loods, het vroegere Perron M in Mechelen. Met dat event trokken we direct rond de 400 aanwezigen. Door omstandigheden moesten we het feest spijtig genoeg vroegtijdig stopzetten. Het was een line-up met bijna allemaal Belgische artiesten, maar we hadden ook twee Engelse artiesten in de line-up weten te krijgen.”

Doet Inceptionz iets speciaals tijdens de coronacrisis?
“We hebben sinds de uitbraak van corona al twee livestreams georganiseerd. Het is een volledig andere manier om je merk te onderhouden, maar veel andere mogelijkheden zijn er niet. We blijven het nieuws volgen en hopen dat we mee op de wagen kunnen springen eens er opnieuw iets kan doorgaan. Maar nu is het geduldig afwachten.’’

Effe dromen van betere tijden: hoe ziet jullie ideale evenement eruit?
“Een stage hosten op een groter festival staat zeker nog op ons verlanglijstje. Maar we zouden ook graag zelf eens een festival in elkaar steken. Een weekend lang met meerdere podia, en met een camping aan een meertje, ter verfrissing.’’

Wie staat op de gastenlijst van dat event (denk gerust groot, het moet nier realistisch zijn)?
“Mocht Netsky eens een kijkje komen nemen, dan zou dat wel zalig zijn. Voor veel Belgen zal Netsky een trots blijven, aangezien hij België op de kaart heeft gezet wat drum and bass betreft. Zwangere Guy zou ook zeker mee in de backstage mogen komen zitten!”

Wat is je beste herinnering aan een event dat je in Kavka georganiseerd hebt?
“Onze beste herinneringen aan Kavka Zappa zijn onze samenwerking met Bad Habitz in mei 2018, en de birthday bash van Captain Bass & Equalizer in augustus 2018. Beide events hebben ons een boost gegeven op vlak van organiseren en naamsbekendheid. Het waren twee grote kansen die we kregen, en beide hebben tot succes geleid.”

Met welk nummer geraken jullie helemaal in the zone voor een event?
“Dat zijn tal van nummers! In onze groep zitten meerdere dj’s, dus voor een event staat er altijd wel iemand te draaien.”

Welk nummer is het perfecte nummer om na een druk event te ontladen?
“Als we met de auto naar huis rijden, staan er meestal klassiekers op. Denk aan oude rock of hiphop. Het is dan even goed geweest met de jump up.”

Welk(e) album(s) heeft (hebben) jullie blik op muziek beïnvloed? Waarom?
“Het album ‘UKF Bass Culture 2’ heeft voor mij een grote invloed gehad. Dat album bestond uit twee cd’s, met op de ene dubstep en op de andere drum and bass. Ik was toen rond de 14 jaar oud. Het album heeft me direct de aanzet gegeven om mij verder in die genres te verdiepen. Ik ging naar mijn eerste drum and bass-feestje op mijn 16de en sindsdien is de passie voor muziek blijven groeien.”

Welke locatie verkiezen jullie: Kavka Oudaan of Kavka Zappa? Waarom?
“Kavka Zappa zal altijd onze favoriet blijven, aangezien we daar altijd onze events hebben georganiseerd. In die zaal zijn wij gegroeid tot het evenement dat wij nu zijn. Het is een grote zaal waar genoeg publiek in past, waardoor we veel hebben bijgeleerd voor toekomstige events. Ook voor de nog niet zo professionele organisatoren biedt Kavka Zappa perfecte ondersteuning.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!