Nieuws

PLAYLIST – Poppunk door MCLX

PLAYLIST – Poppunk door MCLX

Geschreven door Kavka - 08/06/2020

MCLX is een concertorganisatie uit, maar niet beperkt tot Antwerpen. In Kavka Oudaan en Kavka Zappa organiseren ze al jaren shows in hardere genres zoals punk, metal en hardcore, in al hun mogelijke variaties. Benjamin en Dennis, de drijvende krachten achter de organisatie, stelden voor ons een playlist samen met daarin verschillende poppunk artiesten die de voorbije jaren bij hen gepasseerd zijn. Zet de playlist op en lees hieronder alles over hun muzikaal parcours.

Hoe zag jullie eerste event eruit, waar en wanneer vond dat plaats?
“Ons eerste eigen evenement als MCLX vond plaats op 27 april 2017. Elvis Depressedly stond toen op het podium van Kavka Oudaan.”

Doet MCLX iets speciaals tijdens de coronacrisis?
“Momenteel focussen we vooral op de toekomst en alle mogelijke pistes die we dan kunnen bewandelen. We proberen bijvoorbeeld in te schatten hoe het concertlandschap eruit zal zien en hoe wij daarin passen. Er zijn al enkele projecten in werking gezet, maar daar blijven we nog even stil over!”

Effe dromen van betere tijden: hoe ziet jullie ideale evenement eruit?
“Ons droomevenement is sowieso een festival met een unieke line-up en locatie. De eerste aanzet daarvoor hebben we al eens gedaan met Summer Gloom in 2018. Dat was een hele fijne ervaring voor ons, dus hopelijk meer van dat in de toekomst. Maar voor nu zouden we een uitverkochte Kavka Zappa in normale omstandigheden al geweldig vinden!”

Wat is je beste herinnering aan een event dat je in Kavka georganiseerd hebt?
“Het eerste dat bij ons allebei opkomt is de keer dat Axl Rose plots voor onze neus stond in Kavka Oudaan. Dat was een vrij indrukwekkende ervaring!”

“Maar ook die keer dat de stroom uitviel in de hele buurt van Kavka Zappa, net voor het optreden van Danko Jones, verdient een eervolle vermelding. We moesten dat concert bijna annuleren terwijl er honderden mensen voor de deur stonden. Zonder elektriciteit, geen show. Uiteindelijk kwam alles goed, vijf minuten voor het concert moest beginnen, was er opnieuw elektriciteit. Het was waarschijnlijk de meest stressvolle situatie die we al meegemaakt hebben, maar nu is het gewoon een leuk verhaal.”

Met welk nummer geraken jullie helemaal in the zone voor een event?
Dennis: ‘To The Beat Of A Dead Horse’ van Touché Amoré.
Benjamin: ‘SMTB’ van Show Me The Body.

Welk nummer is het perfecte nummer om na een druk event te ontladen?
Dennis: ‘Somewhere at the Bottom of the River Between Vega and Altair’ van La Dispute.
Benjamin: ‘Floral Green’ van Title Fight.

Welk(e) album(s) heeft (hebben) jullie blik op muziek beïnvloed?
Dennis: ‘good kid, m.A.A.d city’ van Kendrick Lamar en ‘The Last Thing You Forget’ van Title Fight.
Benjamin: ‘Madvillainy’ van Madvillain.

Welke locatie verkiezen jullie: Kavka Oudaan of Kavka Zappa?
“Als we moeten kiezen gaan we voor Kavka Zappa omdat er grotere producties en dus grotere artiesten mogelijk zijn. Dat zorgt voor iets grotere uitdagingen. In Kavka Oudaan is er dan weer de mogelijkheid om kleinere opkomende artiesten een podium te bieden, wat ook heel fijn is.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!