Kavka Expo

Kavka Expo (voorheen Kobra) is het expo-luik van Kavka Oudaan. In onze exporuimte, zichtbaar vanop de druk bezochte Oudaan, bieden we jong en aanstormend talent de kans om hun werk te delen met publiek. Van experimentele installaties tot nieuwe klassiekers, hier is ruimte en plek voor alle kunstvormen.

Kavka wil jonge makers met verschillende achtergronden de mogelijkheid bieden om kunst, in al haar mogelijke vormen, te mixen en mengen. Het project geeft de kunstenaars van morgen de mogelijkheid om kunst te creëren en te exposeren. Er is geen vast stramien voor de manier waarop jonge artiesten expo’s, projecten of events vormgeven en organiseren. De kunstenaars krijgen op dat gebied alle vrijheid.

Het doel van Kavka Expo is niet hoofdzakelijk om altijd nieuwe kunst te creëren. De focus ligt vooral op het bieden van kansen en zichtbaarheid voor jongeren en makers in een stad waar laagdrempelige opportuniteiten en faciliteiten schaars zijn. De aandacht gaat dan ook naar àlle makers: geschoold of ongeschoold, individueel of collectief. Kavka Expo zet zich af tegen de gevestigde orde en moedigt jonge kunstenaars aan om vooral zichzelf te zijn, te durven, te leren en te groeien. Dat als tegenbeweging voor instanties die enkel high art hoog in het vaandel dragen. Tenslotte werkt Kavka Expo regelmatig samen met partners uit de sector. Zo kunnen jonge exposanten hun netwerk uitbreiden en meer kennis of ervaring opdoen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!