Nieuws

You On Stage op Radio Ringland

You On Stage op Radio Ringland

Geschreven door Kavka - 02/05/2019

Zondag 5 mei beklimmen enkele slam poets van You On Stage het podium van Radio Ringland. Samen met Daan, Tine Embrechts, DJ 4T4, Stijn, Guy Swinnen, Guga Baúl, Slongs en vele andere artiesten lanceren ze nog een wake-up-call voor de verkiezingen. Het belooft een show met plezier en inhoud te worden. Komt dat zien, komt dat horen!

Als wake-upcall in de aanloop naar de verkiezingen organiseert Ringland op zondagnamiddag 5 mei op het Conscienceplein in Antwerpen ‘Radio Ringland’, een festival met live radioverslaggeving. Tegelijk wordt ook een nieuwe affiche gelanceerd.

De afgelopen jaren werden in de dossiers Oosterweel en overkapping stappen in de goede richting gezet. Maar het werk is nog lang niet gedaan. Om een project van een dergelijke omvang te doen slagen, is het noodzakelijk burgers blijvend te informeren en betrokken te houden. De burgerbeweging Ringland ziet dat dan ook als een van haar opdrachten.

In handen van studenten radio-journalistiek van AP Hogeschool

Om jongeren volop te betrekken heeft Ringland de organisatie van Radio Ringland grotendeels in hun handen gelegd. Studenten radio-journalistiek van de AP Hogeschool verzorgen de hele namiddag de live radioverslaggeving van het festival op het Conscienceplein. Het programma wordt uitgezonden via de frequentie van de urban zender Radio Stad (107.8 FM) en is ook later nog te herbeluisteren.

Politici in de studio @ViaVia

De studenten ontvangen ook gasten in de radiostudio, voor de gelegenheid opgetrokken in Café ViaVia. De uitzending zal een afwisseling bieden van korte gesprekken met mensen die van ver of dichtbij iets met Ringland te maken hebben, burgers, experten maar ook politici. Alvast Koen Kennis (N-VA), Koen Van den Heuvel (CD&V), Yasmine Kherbache (sp.a), Wouter Van Besien (Groen), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) en Jos D’Haese (PVDA) hebben hun komst toegezegd. Ook Anuna De Wever van Youth For Climate komt langs. Tussendoor is er muziek en een grappige noot van side kicks, zoals comedian Jasper Posson, winnaar van de Lunatic Comedy Award,

Erika Van Tielen presenteert @Conscienceplein

Op het podium op het Conscienceplein wordt gevestigd én jong talent verwacht. De Ringlandband is ondertussen een vaste waarde op de festivals van Ringland. Op de affiche staan voorts onder meer Farao, artiesten van ‘Voice of the Street’ van Radio Stad en een dance act van jongeren uit de Let’s Go Urban-scene. De presentatie is in handen van Erika Van Tielen.

De Ringlandband presenteert nieuw Ringland-lied

Onder leiding van Bert Embrechts stelt de Ringlandband tijdens het festival het nieuwe Ringland-lied voor. Alvast volgende artiesten werken daaraan mee: Tine Embrechts, Daan, DJ 4T4, Stijn, Van Echelpoel, Ida De Nijs, Wigbert Van Lierde en Ivan Pecnik. Ringland kan dus ook bij artiesten nog steeds op een groot draagvlak rekenen.

Benieuwd of het nieuwe lied van de Ringlandband hetzelfde lot beschoren is als het eerste, Laat de mensen dansen, dat in 2015 op de VRT-zenders gecensureerd werd wegens ‘te politiek’.

Gratis festival

Radio Ringland is al het vijfde festival van Ringland, na de drie op het dak van de Craeybeckxtunnel (2014, 2015 en 2016) en het 10 Stoetenfestival op Spoor Oost (2018). Dankzij de belangeloze inzet van tal van artiesten en vrijwilligers is het opnieuw een gratis festival.

IJsblokken op het Conscienceplein

Dit vijfde festival vindt niet toevallig plaats op het Hendrik Conscienceplein. In 1969 zetten Panamarenko, Hugo Heyrman en andere artiesten het plein af met ijsblokken. Met die happening wilden ze hun eis kracht bijzetten om dit plein in hartje Antwerpen autovrij te maken. De provocerende acties van hun Vrije Aksie Groep Antwerpen (VAGA) luidden vanaf 1968 een nieuw tijdperk in. In 1972 was het eerste autovrije plein in Antwerpen een feit.

Bron: ringland.be

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!