Nieuws

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN

Geschreven door Kavka - 29/02/2024

In dit interview met Kavka onthult Femke haar opwinding over de langverwachte dag van haar allereerste grote solo concert. Ze heeft het over de stress die zo’n dag met zich mee brengt en ze beantwoordt de vraag met wie ze heel graag eens wilt samenwerken.

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN

Kavka: We volgen je uiteraard al langer dan vandaag en hebben gezien dat je heel lang hebt afgeteld tot je eerste grote eigen concert. Hoe voelt het nu het eindelijk zo ver is? 

Femke: Ik kan het nog niet geloven, het voelt een beetje als mijn trouwdag, iedereen is al in rep en roer van deze morgen al. Ik werd wakker deze morgen en dacht: “Het is vandaag, dat kan toch niet!!”. Ik ben ook wel echt blij dat de dag er nu is en dat het ook effectief gaat gebeuren. 

Kavka: Je hoort al weleens bij trouwdagen dat die dagen voorbij vliegen zonder dat er echt van genoten wordt. Ga jij van vandaag volop genieten?   

Femke: Ik denk het wel, ik was eigenlijk al aan het genieten bij de soundcheck. Dus ik hoop dat ik dat kan verderzetten. Ik begin nu wel te merken dat de stress er ook wat begint in te komen met dat ik de outfit nu aan heb en dat het moment nu nog dichterbij is. 

Het gaat gewoon even stress zijn, het eerste nummer denk ik en daarna gaan we gewoon knallen en dan hoop ik dat ik tot rust kom.

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN

Kavka: Wie zijn jouw grote inspiraties?

Femke: Als ik moet zeggen waar ik muzikaal echt enorme fan van ben, is dat Damien Rice. Ik weet dat dat op het eerste gezicht misschien niet meteen iets is dat in hetzelfde soort muziek past dat ik zelf maak. Ik heb het dan eerder over zijn kunst om je écht te raken en hij weet ook precies welke boodschap hij wilt brengen en daar gaat hij dan ook 100% voor. 

Nog iets wat tussen hem en mij ook hard verschilt is dat ik mega open ben over alles en hij totaal niet. Dat is iets ook ergens iets dat mij dan wel weer intrigeert, iets wat ergens ook wel fijn is. Een soort mysterie en als hij dan live optreedt is het zo’n magie die losbarst. Het is dan ook net dat gene dat ik hoop ook te kunnen creëren.  

Ik denk soms ook wel over sommige posts op sociale media of zou ik dit wel plaatsen of dat doen maar tegelijkertijd denk ik dan “Wat ben ik hier eigenlijk allemaal over aan het te veel over aan het nadenken”. Vaak doe ik het dan uiteindelijk toch gewoon en als er reacties op komen die niet meteen heel fijn zijn, ja so be it, dan komt dat er maar. Ik wil vooral trouw blijven aan mezelf. Misschien moet ik soms een groter mysterie zijn om interessanter te blijven ofzo, maar nee. Dat zou niet juist aanvoelen. 

Als we dan kijken naar Vlaanderen, dan is dat voor mij Bart Peeters. Ongetwijfeld. Hij krijgt heel de zaal mee, schrijft fantastische teksten, de energie die hij meeneemt op een podium,… absolute waanzin gewoon. Wil ik dat zijn of kan ik dat worden? Misschien wel, maar dan wel met m’n eigen invulling. Het belangrijkste voor mij is de combinatie van de energie en magie op een podium samen met je teksten en je boodschap op een fijne manier kunnen overbrengen.

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN

Kavka: Met wie zou je nog graag eens een nummer opnemen? 

Femke: Stromae. Los. (lacht) Sowieso. We hebben er vanavond ook een vertaling van L’enfer tussen zitten en dat is gewoon super leuk om te doen. Niet dat die samenwerking ooit van zal komen, denk ik maar soit. 

Kavka: Heb je bepaalde pre-show rituelen of dingen die je doet? 

Femke: Ik denk het niet? Die rituelen moeten misschien ook nog ontstaan. Het is dan ook de eerste live show. Dus wie weet ontstaan er vandaag rituelen. Zelf heb ik mega veel rituelen, dat is waar Doemscenario mijn laatste song ook over gaat. Ik weet dat ik gisterenavond bepaalde dingen heb gedaan of gedacht en bijvoorbeeld op een bepaalde manier naar hier ben gereden, mijn auto op slot gedaan. Gisterenavond bijvoorbeeld, mijn washandje wring ik uit achter mijn rug en mikte ik dan in de wasbak. Als die er dan in valt is het goed, Ik heb 3 kansen dus tot nu toe is het altijd al goed gegaan. Ook die van vanavond ging goed!

Kavka: Een moeilijk dilemma: Voor de rest van je carrière toneelspelen in volle zalen of in gevulde concertzalen optreden? 

Femke: Als ik moet kiezen tussen acteren op beeld of zingen in een zaal? Ik zou toch denk ik kiezen voor optreden in gevulde concertzalen. Ik voel nu al de spanning en het enthousiasme. Maar als ik dan terugkijk op zaken als de Red Star Line Musical die ik net gedaan heb, dan doe ik dit uiteraard ook meteen. Dus mocht ik beide kunnen doen, dan wil ik eigenlijk niet hoeven kiezen. 

Volg Femke: https://www.instagram.com/femkeverschueren/

Interview en foto’s: Jules Juten 

 

INTERVIEW FEMKE VERSCHUEREN
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!