Nieuws

Kavka kleurt rood

Kavka kleurt rood

Geschreven door Kavka - 28/08/2020

Op vrijdag 28 augustus ging Kavka in het rood. Cultuurhuizen over heel België gaven Red Alert. Van 21.00u tot 23.55u. Symbolisch, want het is vijf voor twaalf voor de cultuur- en evenementensector. We vragen een gelijkwaardige behandeling zodat we opnieuw wat leefbaarder kunnen werken.

De coronacrisis hakt er stevig in. Vele duizenden artiesten, freelancers, technici … zijn zonder werk gevallen. In de live evenementensector is zich een gigantische ramp aan het afspelen, waar we het einde niet van willen meemaken. Extra steunmaatregelen zijn nodig.

Cultuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Zonder cultuur geen samenleving. Het publiek snakt naar beleving en het o zo belangrijke gevoel van samenzijn.

We willen af van de stiefmoederlijke behandeling. We kunnen in veilige omstandigheden samen aan cultuur doen. Laat ons dat dan ook doen. We willen geen voorkeursbehandeling, maar ook niet minder dan andere sectoren. Publiek en veiligheid komen voor ons steeds op de eerste plaats.

Deze actie is meteen ook een oproep aan alle politici om zich meer te bekommeren over cultuur en het belang van cultuur naar waarde te schatten. Voor elke laag in de samenleving. We roepen beleidsmakers op om zelf eens langs te komen en cultuur coronaproof te beleven.

Schiet in actie. Er is geen tijd te verliezen.

#redalertbelgium

De red alert-actie is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk.

Kavka kleurt rood
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!