Nieuws

INTERVIEW – Wat doe jij na COVID-19?

INTERVIEW – Wat doe jij na COVID-19?

Geschreven door Kavka - 29/05/2020

Dankzij Lets Talk Belgium staat er sinds vandaag een After COVID-muur aan onze gevel. Met die muur willen ze een plaats creëren om op een veilige manier mensen opnieuw met elkaar te verbinden. We mogen dan al contact hebben met één bubbel, ons sociale leven lijkt helemaal nog niet op wat we gewend waren.

INTERVIEW – Wat doe jij na COVID-19?
INTERVIEW – Wat doe jij na COVID-19?

Een periode zoals deze, waarin we op onszelf terugvallen, geconfronteerd worden met onszelf en tegelijkertijd uit ons vangnet gehaald worden, is niet evident. In tijden van extreme zelfisolatie zou er meer focus mogen liggen op hoe we wél nog verbonden blijven met elkaar. Online zijn we allemaal nog enorm actief met al dat bellen en videochatten, maar hoe staat het offline? Voelen we ons nog verbonden met anderen of zijn we aan het vervreemden van elkaar?

Daarom kwam Leonie Delaey (23), de jongedame achter Lets Talk Belgium, met het idee voor deze muur. Een eerste versie werd gerealiseerd aan Het Bos, maar nu wil ze het concept ook op andere plekken in de stad een plaats geven. Lets Talk Belgium wil mensen bewustmaken van het feit dat we sterker op elkaar lijken dan we denken. Die gedachte creëert op zich al een gevoel verbondenheid. In een tijd dat we ons nog moeten houden aan allerlei maatregelen, kan dat een troost zijn.

INTERVIEW – Wat doe jij na COVID-19?

Op de muur staat ‘After COVID-19 I will …’. Voorbijgangers kunnen die zin met een krijtje aanvullen. “Voor de muur hebben we samengewerkt met Sagitta Creatives,” vertelt Leonie nog. “Zij hebben mee nagedacht en geholpen bij de uitvoering van het idee. Met deze muur willen we mensen ook een positief beeld geven over de buurt en de situatie.”

De muur blijft er nog een hele tijd staan, dus iedereen die dat wil, kan er een boodschap op achterlaten. Perfect excuus om eens langs Kavka Oudaan te wandelen!

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!