Nieuws

Kavka staakt voor de toekomst

Kavka staakt voor de toekomst

Geschreven door Kavka - 06/03/2019

Op vrijdag 15 maart staakt de wereld voor de toekomst en wij vinden dat Kavka en haar vrijwilligers dan niet mogen ontbreken. Daarom hebben we besloten om die dag de deuren van Kavka Oudaan te sluiten en met z’n allen naar Brussel te trekken. Komen jullie massaal met ons mee naar de Global Strike For Future?

Waarom precies?

In 2015 hebben verschillende regeringen in Parijs besloten om onze toekomst te beschermen door de opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden. Intussen zijn er drie jaar voorbij gegaan en de toekomst ziet bleker dan ooit. Het lijkt erop dat we zelfs afstevenen op een opwarming van 3 graden Celsius, en dat terwijl klimaatwetenschappers waarschuwen dat een stijging van 2 graden Celsius al zal leiden tot massale honger, droogte, overstromingen, tornado’s, oorlogen, sterfte …
De leiders van vandaag lijken niet te geven niet om morgen.

Vandaag verbruiken we dagelijks 100 miljoen vaten olie. Er bestaan geen wetten om dat aantal naar beneden te halen. Door de wetten van vandaag te volgen, kunnen we de wereld van morgen niet redden. Daarom moeten die wetten veranderen en moeten de leiders vandaag nog wakker geschud worden.

Greta Thunberg heeft jongeren wereldwijd geïnspireerd door elke vrijdag voor het Zweedse parlement te staken. Sinds augustus 2018 hebben duizenden studenten in meer dan 30 landen gestaakt voor 300 parlementen en gemeentehuizen. Nu roept Greta Thunberg op om vrijdag 15 maart samen met jongeren uit meer dan 43 landen over de hele wereld te staken. De Belgische jeugd en Zwitserse, Franse en Belgische wetenschappers roepen alle burgers op om mee te staken voor het klimaat.

Op 15 maart gaan we staken om te tonen dat de klimaatcrisis een échte crisis is die serieus genomen moet worden.

Loop je met ons mee?

  • We verzamelen op vrijdag 15 maart om 12.00 uur in het station van Antwerpen-Centraal.
  • In de grote inkomhal, pal in ’t midden. Daarna nemen we samen de trein naar Brussel-Noord.
  • Vergeet je slogan niet!
  • Geen slogan? Een Kavka-trui is ook altijd een goed idee 😉
Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!