Nieuws

Nieuw: de muziekresidenties

Nieuw: de muziekresidenties

Geschreven door Kavka - 10/07/2020

Vanaf maandag 13 juli komen er voor jonge muzikanten bij Kavka naast repetitiekansen ook mogelijkheden tot het houden van een volwaardige residentie. Het jongerencentrum mikt daarmee op muzikanten, producers en bands en wilt hen op die manier nog beter ondersteunen in de ontwikkeling van hun muzikale carrière. Monokimono, het Nederlandstalig popproject van singer-songwriter Ben Tanghe, bijt als eerste de spits af en palmt tot 1 augustus Kavka Zappa in.

Kavka is een organisatie waar al meer dan 15 jaar ruimte voor experiment gecreëerd wordt. “Deze zomer timmeren we daar nog een extra luik aan,” vertelt Neil Brookes, één van de programmatoren van het centrum. “Jonge artiesten krijgen een ruimte tot hun beschikking met PA, mixer, lichten, beamer en lichtbrug. Zo kunnen jongeren hun creativiteit volledig de vrije loop laten gaan en wordt Kavka nog meer een plek van creatie, experiment en realisatie. We willen een broedplaats zijn voor nieuw talent.”

Een groot deel van de bezoekers van het centrum zijn muzikant of producer en hebben nood aan een plek waar ze nieuwe dingen kunnen uitproberen. “Een gewone repetitieruimte biedt slechts een beperkt aantal mogelijkheden. Als ze een nieuwe liveshow willen voorbereiden, willen experimenteren met opstellingen, lichtinstallaties of visuals, hebben ze méér nodig dan een klein geluidsdicht kot. Maar dat kan dus vanaf nu ook bij ons,” legt Neil uit.

Tijdens de eerste residentie, die 13 juli van start gaat, komt monokimono in Kavka Zappa werken aan hun nieuwe plaat die ze willen linken aan een visuele ervaring. Voor dat nieuwe project zullen ze samenwerken met verschillende gastartiesten. “Het wordt een nieuw elektronisch filmisch experiment, een opzwepende meditatie over de zoektocht naar verbinding met anderen in een elektronisch film-noir jasje,” aldus de band. “Verwacht je aan Nederlandstalige pop voor fans van Eefje De Visser, Nick Cave en Nicholas Jaar.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!