Nieuws

Racisme in de gezondheidszorg

Racisme in de gezondheidszorg

Geschreven door Kavka - 19/03/2021

Vandaag praten we over racisme in de gezondheidszorg.

“In een superdiverse samenleving waar iedereen recht heeft op dezelfde gezondheidszorg, is het nodig om meer onderzoek te doen naar de effecten van racisme op de psychologische gezondheid. Ook de opleidingen van de zorgverleners zouden aangepast moeten worden zodat ernstige zaken zoals onderdiagnose voorkomen kunnen worden. Maar wat het onderzoek uit de VS ons vooral leert is dat we in België dringend werk moeten maken van eigen onderzoek. Alleen dan kunnen we een correctere analyse maken van het psychologische welbevinden van de inwoners.”

Lees de rest van het artikel ‘Streven naar gelijkwaardigheid in de gezondheidszorg’ via bit.ly/3s61gU7.

🎤 Stormkop organiseert van 17:00 tot 19:00 een lezing door Ikrame Kastit (Uit De Marge) over racisme in de gezondheidszorg. Wil je dit event bijwonen of online volgen? Mail dan naar info@stormkop.be.

Stay tuned via www.jeugdtegenracisme.be!

In de week naar aanloop van Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart bundelen heel wat organisaties uit de Antwerpse jeugdsector de krachten en organiseren we samen met partners een waaier aan activiteiten rond deze thema’s. Elke dag kammen we één specifiek aspect uit waarin racisme zich nog veel te hard laat voelen.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!