Nieuws

GETUIGENIS – “Ik focus op de kleine dingen”

GETUIGENIS – “Ik focus op de kleine dingen”

Geschreven door Kavka - 25/03/2020

Indra (23) is oprichter van Let’s Talk about, een platform dat iedereen uitnodigt om een conversatie te starten over moeilijke kwesties zoals mentale gezondheid. De coronacrisis vormt op dat vlak voor veel jongeren een hele uitdaging. Ook voor Indra. Ze schreef een openhartige tekst over wat de sociale onthouding met haar doet.

Het is een rare periode. We moeten thuiszitten en aan social distancing doen. Voor sommigen is dat makkelijk, voor anderen wat moeilijker, zeker als we kijken naar onze mentale gezondheid. Zelf heb ik veel last van anxiety. Ik pieker constant, zie elke mogelijke uitkomst van een situatie of actie voor me en denk heel erg in extremen. Het is niet evident om nu elke dag wakker te worden met een stroom aan berichten en posts die het aantal besmettingen en overlijdens bespreekt. Ik voel me de laatste dagen ongelooflijk gespannen en ongemakkelijk. Ik maak me zorgen over mijn familie, vrienden en mezelf. Ik probeer afleiding te zoeken via social media aangezien ik dat anders ook zou doen, maar nu maakt dat het alleen maar erger. Ik voel me een beetje verloren en alleen.

Toch ben ik ook koppig en wil ik me niet zo slecht voelen. Ik focus op de kleine dingen. Zo bekijk ik elke dag wat ik gedaan heb, al is het maar een taak afwerken voor school of mijn bed opmaken. Ik stel een kleine dagindeling op om toch nog een beetje ritme te hebben en ik doe mijn best om elke dag zeker 20 minuten een mini workout te doen. Ik kijk naar de dingen die ik eigenlijk al lang wilde doen, maar waar ik nooit tijd voor vond.

Ik vind het niet makkelijk en er zullen dagen zijn dat ik me miserabel voel. Maar ondanks alles weet ik dat ik niet alleen ben en dat dit maar tijdelijk is. We kunnen elkaar nog steeds digitaal zien, we kunnen diepe en intieme gesprekken voeren met familie en vrienden. En als het allemaal voorbij is, hoop ik dat we deze periode niet gaan vergeten. Dat we heel hard gaan genieten van al die normale dingen die we nu zo missen en elkaar allemaal een welgemeende, zalige knuffel geven.

Indra

 

Wil je zelf ook je gevoelens en hersenspinsels (al dan niet anoniem) delen? Blijf er dan niet mee zitten en schrijf ze net als Indra van je af.

Let’s Talk About is een project dat tot stand kwam via Organise It Yourself, een traject waarin jongeren door Kavka intensief begeleid worden om hun eerste event(s) op poten te zetten, of dat nu feesten, concerten, talks of nog andere dingen zijn.

Foto: Mustigrafie

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!