Nieuws

INTERVIEW – Surfen op de Schelde met Danny Blue And The Old Socks

INTERVIEW – Surfen op de Schelde met Danny Blue And The Old Socks

Geschreven door Kavka - 23/10/2017

Een groep Antwerpse vrienden die binnenkort hun eerste EP uitbrengt en die met gepaste trots komen presenteren in Kavka, dat moet Danny Blue And The Old Socks wel zijn. Over hun muziek zegt Starman Records, hun platenlabel, dat ‘surfen op de Schelde nog nooit een betere soundtrack heeft gehad.’ Wij katapulteerden de mannen met drie welgemikte vragen.

Wat is het verhaal achter jullie band?

“Danny Blue And The Old Socks is ontstaan uit een groep goede vrienden. We kennen elkaar al lang en hebben altijd samen muziek gemaakt, maar pas tegen het einde van de zomer in 2016 hebben we besloten om een band te starten. We wilden niets liever dan muziek spelen dus maakten we snel een degelijke set. Die set is het afgelopen jaar gegroeid tot iets waar we best tevreden over zijn. Omdat we samen veel tijd doorbrengen bestaat er een hechte band tussen ons, en we geloven dat die opvalt in onze muziek en shows.”

Hoe zouden jullie jullie muziek omschrijven aan iemand die nog nooit van jullie band hoorde?

“Onze muziek schijnt een mengelmoes te zijn van verschillende genres zoals indie, britpop en pop. Omdat we zelf niet weten welk genre we er precies op moeten kleven, noemen we het ‘uptempo tropical bikini rock’. In feite is het gewoon lichte muziek met een heel aanstekelijke en aangename vibe. Backyard Days is onze eerste EP. We zijn ons ervan bewust dat we nog veel kunnen groeien, maar het is zalig om voor de eerste keer eigen nummers fysiek uit te brengen!”

Wat mogen bezoekers verwachten van jullie releaseshow?

“Deze show wordt echt uniek! Om te beginnen hebben we een voorprogramma dat verzorgd wordt door Pauwel De Meyer, iemand waar we zelf erg naar opkijken. Daarna gaat de show zelf ook heel apart worden. We gaan daar nog niet veel over vrijgeven, maar de goede vibes zullen niet ontbreken! Wat ook heel fijn is, is dat Natalia Majchrzak en Fabian Verbeke enkele van hun foto’s gaan exposeren. Zij zijn de voorbije maanden veel bij ons geweest om ons te fotograferen en te filmen, en daarom wilden we hen ook een plek geven op onze EP release.”

Danny Blue And The Old Socks presenteert zijn eerste EP op 8 november om 20.00u in Kavka. Ontdek hier alle details over hun releaseshow!

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!