Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Robin

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Robin

Geschreven door Kavka - 19/11/2020

Robin is al jaren een vaste waarde in Kavka. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de events en de programmatie, maar hij werkte eerder al als programmator voor Kavka Zappa en startte in een ver verleden als stagiair en vrijwilliger.

De afspeellijst van Robin is een allegaartje van verschillende genres, maar loopt over van sterke nummers. Zijn muzieksmaak is erg breed en dat wilde hij ook laten terugkomen in zijn playlist. Heel rustige (zoals klassieke) en eerder heftige genres (zoals frenchcore en uptempo) heeft hij achterwege gelaten, maar wie hem kent weet dat je hem daarmee zéker ook kan bekoren. Dat zal voor een volgende playlist zijn!

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
Robin: “Dat is heel veranderlijk in tijd en hangt ook sterk samen met mijn stemming denk ik! Maar ik plof op een rustig moment wel graag in de zetel met ‘Una Mattina’ dat gecomponeerd werd door Ludovico Einaudi voor de film ‘Intouchables’. Wat trouwens ook een hele goede film is, een aanrader! Dat nummer kan ik moeiteloos op repeat zetten.”

Welke albums hebben je blik op muziek beïnvloed? Waarom?
“Het eerste ‘album’ dat ik ooit met mijn eigen centen gekocht heb, was ‘AC/DC Live’. Lang nadat het was uitgebracht. Dat blijft voor mij nog altijd een iconisch album. Andere sterke albums die ik de afgelopen jaren heb zien passeren zijn ‘Be More Kind’ van Frank Turner, ’Devil is Fine’ van Zeal & Ardor’, Leven is lijden’ van Sefa en ‘The World of Hans Zimmer’ (als ik dat onder een album mag zwieren).”

“Er zijn veel sterke albums geweest die mijn blik op muziek gevormd hebben, maar dit zijn degene die ik me nu voor de geest kan halen.”

Welk nummer moeten ze zeker draaien tijdens het eerste feestje na de coronacrisis?
“Zonder twijfel ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ van ABBA!”

Welke band staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Deze zomer heb ik kunnen genieten van een concert van Blackwave in het OLT. Het is een andere sfeer en beleving, met al die maatregelen. Maar het feit dat er weer live muziek was, deed heel veel. Ik heb niet echt een band bovenaan mijn lijst staan, ik wil gewoon weer kunnen genieten van liveconcerten. Ik ga met plezier kijken naar de eerste band die na deze lockdown bij ons op het podium staat!”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!