Nieuws

PLAYLIST – Jammings

PLAYLIST – Jammings

Geschreven door Kavka - 15/06/2020

Jammings is een lokale community voor dj’s in Antwerpen. In normale tijden (lees: als er geen pandemie heerst) organiseren ze wekelijks jamsessies in Kavka Oudaan waarbij jonge dj’s gratis kunnen oefenen op professioneel materiaal. Alle muziekgenres zijn welkom, maar elektronische muziek overheerst, en dat vertaalt zich in de playlist. Die lijst is dan ook een mix van de verschillende genres die de dj’s spelen: van electro, techno en hardcore tot drum and bass en funk. Veel diverser kan een playlist bijna niet worden!

(Ere wie ere toekomt, deze dj’s selecteerden de tracks: 1 – 5: DJ All-man, 6 – 10: Uvilak, 11 – 14: WLTR, 15 – 19: Sounddrone, 20: Invade, 21 – 25: Arsenic, 26 – 29: Scalix)

We gaan in gesprek met Samuel, bezieler van Jammings.

Doet Jammings iets speciaals tijdens de coronacrisis?
“Toen de lockdown begon zijn we vrijwel meteen overgestapt op livestreams via Twitch. Het is leuk om te zien hoe onze dj’s van thuis uit draaien, maar qua sfeer is het wel heel anders dan vroeger. Veel dj’s missen Jammings heel zwaar. Het hele punt van onze sessies is bovendien ook dj’s die thuis geen materiaal hebben de kans te geven om te draaien, en dat kunnen we nu niet meer opvangen.”

Effe dromen van betere tijden: hoe ziet jullie ideale evenement eruit?
“Voor ons is dat een avond waarop iedereen zich tot het uiterste kan uitleven. We vinden het belangrijk dat het nachtleven een safe space is en dat het een soort community vormt. Ons ideale event is een plek waar artiesten samenwerken op het podium. We geloven heel erg in de kracht van synergie, dat prachtige creaties ontstaan zonder dat er expliciete opdrachten gegeven worden.”

Wat is je beste herinnering aan een event dat je in Kavka georganiseerd hebt?
“Tijdens het openingsweekend van Kavka Oudaan in 2018 hebben we een repetitieruimte mogen inpalmen als kleine tweede stage van het main event. Dat was een gekke avond: de ruimte bleek al snel veel te klein en we moesten zelfs mensen weigeren. Er was geen verluchting, dus de ruimte werd al snel een zweetkot, maar de sfeer was echt perfect!”

Welk nummer is het perfecte nummer om na een druk event te ontladen?
“Voor mij is dat niet een specifiek nummer, eerder een soort mood. ‘Tramma’ van Instra:mental is een perfect voorbeeld van zo’n nummer: heel sfeervolle en vol harmonie en vibraties. Er zijn geen vocals, maar er hoeft dan ook niet veel meer gezegd te worden. Een perfect nummer om te ontladen na een druk event of een hectische dag.”

Wat is jullie foutste ‘guilty pleasure’?
“Ik kan niet voor al onze dj’s spreken, maar persoonlijk hou ik erg van foute disco, eurodance, enzovoort. Daar heb ik twee nummers van in de playlist toegevoegd: ‘Last Night the DJ Saved my Life’ van Indeep en ‘Moi Lolita’ van Lolita.”

Welke locatie verkiezen jullie: Kavka Oudaan of Kavka Zappa? Waarom?
“Kavka Oudaan, uiteraard! Omdat we daar wekelijks onze jamsessies mogen houden, omdat het in hartje Antwerpen ligt, omdat er is een dj-repetitieruimte is en omdat de concertzaal is super cozy is vergeleken met Kavka Zappa!”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!