Tips om duurzaam om te gaan met eten
Geschreven door Kavka - 08/12/2020
Duurzaamheid introduceren in je keuken, hoe begin je daaraan? Je kan naar natuurvoedingswinkels gaan, seizoensgebonden en eerlijke producten kopen, onderzoeken of je bij een boer in de buurt terechtkan voor groenten en fruit … Maar je kan ook beginnen met je eigen gewoonten in de keuken onder de loep te nemen. Wedden dat je met onze tips snel vooruitgang boekt? De wereld dankt je!
-
Bewaar etensresten om er bouillon van te maken.
-
Vries overschotjes in.
-
Gebruik plastic potjes die je al hebt in plaats van er nieuwe te kopen.
-
Drink kraantjeswater.
-
Bewaar koffiegrit om een scrub van te maken.
-
Plant restjes groenten om ze opnieuw te doen groeien.
-
Maak een eetplan.
-
Investeer in multi-inzetbare producten (olie, boter …).
-
Gebruik Too Good to Go voor take-out.
Net zoals bij onze vorige tips rond duurzaamheid geldt hier ook: begin met een tip die voor jou kan werken en groei zo langzaam maar zeker verder in een duurzame levensstijl!