Nieuws

CORONA-UPDATES

CORONA-UPDATES

Geschreven door Kavka - 12/03/2020

UPDATE 23.04

Het overlegcomité bracht meer duidelijkheid over wat mogelijk wordt:

VANAF 26 APRIL
• Buiten samenkomen met 10 personen.

VANAF 8 MEI

Jeugdwerking
• Buitenactiviteiten tot 25 personen (alle leeftijden).

Barwerking
• Openingsuren terras tussen 8u en 22u.
• Max. 4 personen per tafel.
• Bediening aan tafel met mondmasker is verplicht.
• 1.5 m tussen tafelgezelschappen.

Evenementen
• Buitenevenementen tot 50 personen.

UPDATE 14.04

Na iets wat aanvoelde als een veel te lange winterslaap, besloot het Overlegcomité dat de terrassen vanaf 8 mei weer open mogen. Een kans die we niet laten schieten. Kavka gaat dit jaar voor een extra lange editie van Koerwoud, de zomerbar in de groene oase op het binnenplein van Kavka Oudaan. Vanaf dan zijn we elke vrijdag en zaterdag open vanaf 14:00 en zondag vanaf 13:00. Het. Werd. Tijd.

UPDATE 28.10

Waar we vorige week al bang voor waren, wordt vandaag helaas realiteit: Kavka gaat vanaf donderdag 22:00 uur weer even dicht voor het publiek, en dat voor onbepaalde tijd.

Concreet worden alvast alle activiteiten die tot en met 19 november gepland stonden in Kavka Oudaan of Kavka Zappa geannuleerd of verplaatst. Had je al tickets? Bekijk dan zeker hier wat dat voor jou betekent. Updates plaatsen we zo snel mogelijk op de eventpagina op onze website en op Facebook.

Maar! Dat we onze deuren sluiten betekent niet dat we compleet stilvallen. De BAAS-sessies gaan online gewoon door en Mind The Gap blijf ook thuisloze jongeren opvangen en begeleiden. Verder bekijken we welk aanbod we digitaal kunnen uitwerken voor jongeren. Stilzitten zit immers niet in ons dna en we willen nog steeds de plek blijven waar jongeren terecht kunnen, of dat nu fysiek of digitaal is. Jullie horen dus nog van ons!

UPDATE 23.10

Maximum 200 toeschouwers per concertzaal, overal anderhalve meter tussen bezoekers die altijd een mondmasker moeten dragen en geen drankje of hapje mogen consumeren: dat heeft het Overlegcomité vandaag beslist voor de cultuursector. En dat al zeker tot 19 november. Wat betekenen de verstrengde maatregelen voor Kavka?

Eigen events worden zoveel mogelijk verplaatst, de rest gaat door zoals gepland.

De verstrengde maatregelen hebben niet enkel een grote impact op de concertbeleving van onze bezoekers, maar ook op ons financiële plaatje. Daarom hebben we besloten om onze eigen events de komende maand zoveel mogelijk te verplaatsen naar nog nader te bepalen data. Aangekochte tickets blijven dan natuurlijk ook geldig.

Maar geen paniek, want Kavka blijft dus wél open!

We blijven een plek waar jongeren in alle veiligheid iets kunnen komen doen. Zo gaan onze geplande workshops, de expo’s en de events georganiseerd door externe organisatoren wél nog door. Ook voor het lokaalgebruik verandert er niets: daar blijven de eerder genomen maatregelen gewoon van kracht.

UPDATE 19.10

Op 16 obtober kwam het overlegcomité opnieuw samen om de verstrengde coronamaatregelen te herevaluerenDe algemene conclusie: de epidemiologische situatie vraagt verstrengde maatregelen, ook van evenementenorganisatoren. Evenementen kunnen voorlopig nog doorgaan met 200 personen binnen. Het het dragen van een mondmasker en registreren van aanwezigheden blijft verplicht. Daarnaast werden extra maatregelen ingevoerd. Het consumeren van eten en drank ter plaatse is niet meer mogelijk vanaf 19 oktober. Deze regels blijven minimaal één maand van kracht.

Het café sluit helaas al zeker ook één maand zijn deuren.

UPDATE 27.07

De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Die bijkomende maatregelen zullen we nauwgezet volgen.

  • In onze gebouwen en ook op ons binnenplein is het dragen van een mondmasker verplicht. Kom je als bezoeker naar onze zomerbar, dan mag je je mondmasker pas afzetten als je aan tafel zit.
  • In onze zomerbar moet de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen te allen tijde gegarandeerd zijn. Ook de individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken, houden we die gegevens vier weken bij.
  • In onze zomerbar wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot maximum 4 personen. Ten laatste om 23 uur sluiten we de deur.
  • Aangezien we in een van de meest getroffen zones liggen, zijn bovendien alle evenementen voor minstens vier weken geannuleerd.

UPDATE 24.06

Onze geliefde zomerbar op het binnenplein van Kavka Oudaan is vandaag open kunnen gaan. In bubbels van maximum 10 personen mag je vanaf nu Koerwoud komen bezetten. Uiteraard gelden ook bij ons alle maatregelen die een heropflakkering van het coronavirus moeten tegengaan. Hou daar dus rekening mee.

Verder zullen vanaf 1 juli opnieuw (iets) grotere evenementen met publiek mogelijk. Daarop mogen maximum 200 mensen aanwezig zijn als het evenement binnen plaatsvindt. Voor evenementen buiten ligt de grens op 400 mensen. Vanaf 1 augustus worden die limieten opgetrokken tot respectievelijk 400 en 800 mensen als de gezondheidssituatie het toelaat.

UPDATE 06.06

Nog meer goed nieuws! Vanaf 8 juni mogen jeugdhuizen weer open. Er zijn wel een heel aantal voorwaarden waaraan we moeten voldoen. In juni wordt er gewerkt met contactbubbels van 20 personen, vanaf juli kunnen we werken met bubbels van 50 personen. Er moet ook steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig zijn. To be continued!

UPDATE 22.05

Goed nieuws! Het overlegcomité zet vanaf 1 juli het licht op groen voor activiteiten in jeugdhuizen, ontmoetingswerking en jeugd(informatie)centra voor contactbubbels van maximaal 50 jongeren. De heropstart zal gebeuren onder een aantal voorwaarden die nog bepaald moeten worden.

UPDATE 24.04

De Nationale Veiligheidsraad heeft een versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus bekendgemaakt. Ten vroegste vanaf 8 juni zouden cafés, dancings en andere entertainment-etablissementen stapsgewijs de deuren weer kunnen openen onder strikte voorwaarden. Gezien social distancing daarbij moeilijker te handhaven valt, wordt nog volop onderzocht wat de strikte voorwaarden dan precies zullen zijn. Kavka houdt de deuren voor het publiek dus nog zeker gesloten tot en met 7 juni.

UPDATE 15.04

De Nationale Veiligheidsraad verlengt de geldende maatregelen tot en met 3 mei.

UPDATE 27.03

De Nationale Veiligheidsraad verlengt de geldende maatregelen tot en met 19 april.

UPDATE 18.03

De Veiligheidsraad treft bijkomende maatregelen. Minister van jeugd Benjamin Dalle en De Ambrassade hebben beslist om alle geplande activiteiten, dus ook feesten of concerten van jeugdwerkorganisaties tijdens de paasvakantie (tot en met 19 april) te annuleren.

UPDATE 13.03

De Veiligheidsraad treft maatregelen, Kavka Oudaan en Kavka Zappa zullen tot en met 3 april de deuren sluiten naar aanleiding van COVID-19.

UPDATE 12.03

Kavka Oudaan en Kavka Zappa sluiten tot en met 31 maart de deuren naar aanleiding van COVID-19

Om zorg te dragen voor iedereen heeft ook Kavka beslist om alle evenementen tot eind maart te verzetten of te annuleren naar aanleiding van COVID-19. We betreuren het voor elke artiest, freelancer en jongere die naar een evenement wilde komen dat we deze solidaire beslissing moeten nemen. Maar de gezondheid van ons allemaal primeert. Door fysiek contact zoveel mogelijk te beperken, kunnen we de verspreiding van dit virus indammen en de meest kwetsbaren onder ons beschermen.

Kavka Oudaan en Kavka Zappa sluiten de deuren t.e.m. 31 maart om jullie daarna zo snel mogelijk terug met open armen te ontvangen.

We zijn nog volop in overleg met de organisatoren om te bekijken of events geannuleerd moeten of verzet kunnen worden. Van zodra er meer duidelijkheid is, verschijnt dat op de specifieke Facebookevents en daarna op onze website. Hou die dus zeker in de gaten voor de laatste stand van zaken. Heb je nog vragen over het event of over je ticket(s), contacteer dan de organisator van het evenement (zie lijst hieronder). Met andere vragen of bezorgdheden kan je ons bereiken via info@kavka.dv.

GETROFFEN EVENTS

Helaas heeft de coronacrisis een ongeziene impact op de geplande events in onze zalen. Bekijk hier welke events getroffen worden en wat je kan doen als je tickets had.

UPDATE 11.03

Corona: wat betekent het voor de events in onze zalen?

Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx heeft tot 31 maart een principieel verbod uitgevaardigd voor alle activiteiten en evenementen in een gesloten omgeving voor meer dan 1000 personen. Dat heeft in principe geen gevolgen voor onze evenementen, aangezien de capaciteit van Kavka Oudaan niet hoger ligt dan 350 personen en die van Kavka Zappa niet hoger dan 950 personen.

Omdat we vaak samenwerken met externe organisatoren kunnen zij of het management van de artiesten alsnog beslissen om concerten uit te stellen of te annuleren. Alle info over het event waar je tickets voor kocht, vind je op het Facebookevent of op de evenementpagina op onze website. Ook alle info over de geldigheid van tickets op alternatieve data of terugbetaling, kan je daar vinden. Als je zelf niet meer zou willen komen naar een evenement, kan je je ticket op een veilige manier aanbieden via Ticketswap.

Kavka is uiteraard bezorgd over de situatie en volgt alle nieuwe ontwikkelingen op de voet. Aangezien het welzijn en de gezondheid van al onze bezoekers prioritair is, sporen we iedereen aan om de tips voor een goede hygiëne te volgen, zoals het regelmatig wassen van de handen en thuis blijven als je je ziek voelt. Zorg goed voor jezelf en voor de mensen in je omgeving ♡

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!