Nieuws

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Neil

PLAYLIST – De kantoorwurmen van Neil

Geschreven door Kavka - 11/06/2020

Neil, de nieuwste telg van ons team, is een creatieve duizendpoot uit Leuven. In februari ging hij bij ons aan de slag als programmator met als missie meer elektronische muziek binnen te loodsen in Kavka. De nummers in zijn playlist zijn een verzameling persoonlijke classics, een stukje Belgische muziekgeschiedenis en nieuwe nummers. Voor Neil vormt dat de perfecte balans tussen luisteren, genieten en dansen. Ideaal om op te zetten tijdens het werken. Sommige tracks uit de lijst geven hem spontaan kippenvel omdat de herinneringen die eraan gelinkt zijn, zo intens aanvoelen. Zet de playlist op en lees hieronder alles over de rol die muziek speelt in zijn leven.

Vertel eens, wat heb jij eigenlijk met muziek?
“Op vlak van events ben ik al verschillende jaren actief in Leuven als organisator. Momenteel ben ik samen met Nacht en Broeiplaats actief in Stelplaats. Verder ben ik in mijn vrije tijd zelf ook dj en producer. Tijdens het producen beperk ik me niet tot één genre: van ambient, jazz, klassiek, techno, jungle, hiphop tot old skool dubstep, alles kan bij mij aan bod komen. Ten slotte ben ik sinds kort ook nog copywriter bij het nieuwe Antwerpse Label San-Kofa Rhythm Records.”

Als je voor de rest van je leven één nummer zou moeten kiezen om eindeloos naar te luisteren, welk zou dat dan zijn?
“Dat zou ‘Rhubarb’ van Aphex Twin zijn.”

Welke albums hebben je blik op muziek beïnvloed?
“Dat zijn er wel een paar! Ik denk meteen aan ‘Oderbruch’ van Shed, ‘Portrait with Firewood’ van DjRUM, ‘Selected Ambient Works 85-92’ van Aphex Twin, ‘All Melody’ van Nils Frahm en ‘Machines’ van Poltrock.”

“De manier waarop verschillende genres gecombineerd worden op één album toont hoe versatiel de artiest is, en dat inspireert me enorm in mijn eigen productieproces. Ook de manier waarop artiesten zoals Nils Frahm en Poltrock elektronische muziek combineren met neoklassieke composities vind ik enorm boeiend.”

Welk nummer moeten ze zeker draaien tijdens het eerste feestje na de coronacrisis?
“‘Anasthasia’ van T99, een 1991 rave classic!”

Welke band staat bovenaan je lijst om in concert te zien na de coronacrisis?
“Voor mij gaat het meer rond live elektronische acts. Dan zou ik zeggen: Luke Slater (Planetary Assault Systems), en dat liefst in de Brusselse danstempel C12.”

Hoe heeft de coronacrisis je werk beïnvloed?
“Als programmator is het nu natuurlijk moeilijk om te programmeren. De eerste weken van de lockdown leken erg uitzichtloos: geen werk, geen positieve vooruitzichten en ook nog eens technisch werkloos. Naarmate de tijd verstreek, kregen we wel meer hoop en zicht op een heropening. De laatste weken zijn we bij Kavka terug hard aan het werk om ons voor te bereiden op de zomer en het najaar. Dat toekomstperspectief geeft me terug ontzettend veel motivatie en enthousiasme.”

Waar hou je jezelf mee bezig tijdens deze periode?
“Ik probeer mezelf zo creatief mogelijk bezig te houden. Naast mijn job, waar ik nu toch al opnieuw elke dag mee bezig ben, heb ik ook geïnvesteerd in nieuw materiaal voor mijn studio. Ik hou me vooral bezig met muziek maken. Op zonnige dagen ga ik soms fietsen, wandelen, en elke vrijdag geniet ik van ne goeie frisse Stella.”

Wat mis je het hardst aan Kavka?
“Wat ik het hardst mis zijn de collega’s en de leuke werksfeer, maar ook het uitwerken van ideeën.”

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!