Nieuws

Zappa wordt tien!

Zappa wordt tien!

Geschreven door Kavka - 28/09/2018

Op 29 september kunnen jongeren een hele dag aan hun trekken komen in Zappa op het Kiel. De evenementenzaal viert haar tiende verjaardag en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens een Urban Festival kunnen muziekliefhebbers in de namiddag onder andere genieten van een gratis optreden van SLM en ’s avonds kunnen feestliefhebbers tijdens een heuse Birthday Bash de benen losgooien op de beste schijven van gerenommeerde dj’s als Turntable Dubbers, Laston&Geo en Dimitri Wouters.

Eind april 2009 opende Zappa voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Kavka vzw startte daarmee een tweede werking op naast die op de Oudaan in het centrum van de stad. Zappa werd méér dan een fuifzaal, het werd meteen ook een van de eerste jongerencompetentiecentra in Antwerpen die via een eventwerking met jongeren vormgaf aan de pijlers vrije tijd, competenties en tewerkstelling. Om Zappa te huisvesten, werd de zaal op het Kiel omgebouwd en werd de capaciteit ervan verhoogd tot 1.000 bezoekers.

32.758 bezoekers en 208 actieve vrijwilligers

Vandaag blijft Zappa een relevante plek voor jongeren in de stad. Als deel van jongerencentrum Kavka groeide de competentiewerking tot een poule van vrijwilligers die tegenwoordig in verschillende teams grote producties dragen. In 2017 zorgden 208 actieve vrijwilligers ervoor dat maar liefst 32.758 bezoekers een aangename tijd beleefden in Zappa. Naast het klassiekere eventteam werden ook teams gevormd die werken rond productie, techniek, logistiek, onthaal en communicatie. De zaal blijft zo niet enkel een plek waar jongeren uit Antwerpen en daarbuiten een breed aanbod aan evenementen vinden, maar ook een plek waar ze hun competenties verder kunnen ontwikkelen op een kwalitatief niveau.

Toekomstmuziek

Dit seizoen focust jongerencentrum Kavka extra hard op het ondersteunen van jongeren met zin voor initiatief. Die zin voor initiatief kan alles zijn: van eens achter de bar staan tijdens een evenement tot het zelf organiseren van feesten of het starten van een eigen onderneming. Kavka wil jongeren doen groeien en doet dat niet enkel via de vrijwilligerswerking, maar ook door het aanbieden van workshops op maat. Kavka houdt de vinger aan de pols en speelt zo in op de actuele noden van jongeren. Op die manier blijft het centrum relevant en blijft het een plek waar jongeren in hun vrije tijd hun talenten ontwikkelen en verantwoordelijkheden opnemen.

Praktisch

Op 29 september is iedereen meer dan welkom om het jubileum van Zappa te vieren op de August Leyweg 6, 2020 Antwerpen.

Urban Festival vanaf 14.00 uur

Met een optreden van SLM, slam poetry door LevelUp en You On Stage en showcases van artiesten van Violencia. De toegang is gratis.

Birthday Bash vanaf 22.00 uur

Met Turntable Dubbers, Laston&Geo, Dimitri Wouters, Mattic x DJ XO, MASK, Vettige Willy Soundsystem & dj All-man. De toegang bedraagt 5 euro.

Close

Contacteer ons

Zappa is verhuisd!

Zappa.be is verhuisd naar kavka.be omdat we geloven dat beide locaties elkaar versterken en we ze op die manier digitaal dichter bij elkaar willen brengen. Ontdek op onze nieuwe website wat we te bieden hebben aan jongeren initiatief!

Klik om verder te gaan.

Close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Kavka nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvang 'm in je mailbox!